вівторок, 27 січня 2009 16:44

Україна стоїть на дорозі Путіна

"Москвичи — хорошие люди. Вот только квартирный вопрос их испортил", — писав  письменник Михайло Булгаков.

Як справжній нащадок обрусілих інородців, він був палким прихильником імперії й ненавидів усілякий націоналізм, особливо український. Утім, як геніальний письменник  зробив чимало фундаментальних відкриттів у своїх творах.

Ось і вищевказане висловлювання можна легко трансформувати в іншу філологічну формулу: "Всі імперії хороші, тільки національне питання їх зіпсувало". Останні кілька місяців путінсько-кадебістська імперська система почала давати збої.

У серпні минулого року невизнаний опозиційний Народний парламент Інгушетії ухвалив звернення про вихід республіки зі складу Росії і розпочав збір підписів. Затим президенти Татарстану й Башкирії за цілою низкою пунктів звинуватили російську владу в умисному порушенні норм Конституції РФ і скасуванні самої суті федерального устрою держави. Збунтувалася і Тува. У тижневику "Ризик", що видається в Кизилі, вийшла стаття з назвою "Возможен ли суверенитет?", яку можна вважати маніфестом державної незалежності республіки. Відтоді там на парканах регулярно з"являються написи: "Русские, убирайтесь вон!".

На парканах регулярно з"являються написи: "Русские, убирайтесь вон!"

У цих суб"єктах федерації не задоволені тим, що Москва викачує з їхніх земель природні багатства, тоді як корінні жителі все більше зубожіють.

А 20 січня почалися антипутінські виступи в Москві. Вони виникли після вбивства адвоката-правозахисника Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової.

Демонстранти скандували: "Фашисты убивают, власти покрывают!", "Не забудем, не простим!", "Фашизм не пройдет!" тощо.

Між тим у січні рейтинг довіри до Путіна впав із 63% до 59% — нижчий він був тільки минулого літа. Також упала популярність й інших державних інститутів: Держдуми, Ради Федерації, армії і правоохоронних органів.

На цьому тлі "кремлівські мрійники" розв"язали газову війну з Україною, щоб відволікти увагу свого суспільства від проблем. І це була не банальна бійка кланів за трубу. Це — початок вирішальної битви за імперію. Свого часу колишній держсекретар США Збіґнев Бжезинський передрікав, що доля СРСР вирішиться в Україні. Так воно й сталося. Саме український референдум за незалежність 1991 року фактично підвів жирну риску під існуванням більшовицької імперії. Сьогодні передній фронт боротьби за путінську імперію теж ментально пролягатиме Україною. Якщо наша держава й надалі буде відбиватися від зазіхань Кремля, то це надихатиме національні й демократичні рухи в самій Російській Федерації.

"Боротьба за Україну — це не просто випробування волі в регіоні, — написала недавно газета "Вашингтон Таймс". — Демократична і єдина Україна стоїть на дорозі Путіна. І саме тому Москва відчайдушно прагне перешкодити інтеграції України до євроатлантичного альянсу. Процвітаюча і плюралістична держава православних слов"ян на кордоні з Росією стала б привабливою альтернативою брутальній диктатурі Кремля".

Зараз ви читаєте новину «Україна стоїть на дорозі Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути