пʼятниця, 17 лютого 2017 07:10

У власність держави нічого не повернуто

"Коли голосували за призначення Юрія Луценка генеральним прокурором, пакетом ухвалили зміни до законів. Вони мали полегшити притягнення до відповідальності екс-президента Януковича і його поплічників. Спростили процедуру заочного засудження. Луценко отримав усі необхідні інструменти. Однак на практиці нічого не відбулося", — констатують у Центрі протидії корупції.

Підготували звіт про кримінальні справи щодо Януковича і його найближчого оточення за період від 2014-го до кінця 2016 року. Відкрито близько 50 проваджень. Із семи кримінальних справ проти колишнього президента корупції стосуються п'ять. За жодною не розпочато судового розслідування. Арештовані 12 земельних ділянок, 43 будівлі, 29,2 млн грн, корпоративні права на 146,6 млн грн. Однак у власність держави нічого не повернуто, адже обвинувального вироку Януковичу немає. Розслідування чотирьох справ проти сина екс-президента Олександра призупинили. Обох підозрюють у незаконному заволодінні землею й будівлями в резиденції "Межигір'я".

Золоторудні підприємства колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка не арештовані й продовжують працювати. Будинок екс-генпрокурора Віктора Пшонки розграбували невідомі. Не повернуто жоден із кредитів, узятих підприємствами братів Андрія і Сергія Клюєвих (колишні глава Адміністрації президента і народний депутат. — ГПУ) у державних банках.

Зараз ви читаєте новину «У власність держави нічого не повернуто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути