середа, 08 серпня 2012 06:00

У повному списку КПУ понад 100 жінок
6

 Петро Симоненко
Петро Цибенко
 Ірина Спіріна
Спірідон Кілінкаров
Олександр Присяжнюк

— У першому десятку списку Компартії не було значних несподіванок, — каже директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 35 років. — Увійшли відомі та впізнавані люди. Простежується бажання Петра Симоненка оновити та омолодити склад КПУ. Також помітно, що велика частина відомих комуністів піде по мажоритарці. Це відкриває список для нових політиків.

— Є нові віяння в методиці роботи з виборцями, — продовжує Віталій Кулик. — Наприклад, партія почала активніше використовувати візуальну рекламу, працює з молоддю, створює молодіжні агітгрупи. На тлі розчарування виборців у Партії регіонів це все дає збільшення рейтингу КПУ.

Мрією Компартії є 9 процентів голосів. Це дозволить дещо змінити розстановку сил між "регіоналами" та комуністами на користь КПУ. Але навряд чи комуністи зможуть їх узяти. Чому? Перед виборами на повну включиться агітаційна машина "регіоналів", що або переманить виборців до ПР, або змусить їх не йти на вибори. За потреби влада може використати проти КПУ політтехнології та збити їхній рейтинг. До того ж у комуністів є кадрові проблеми в місцевих організаціях. Прогнозую, що за КПУ проголосують близько 7 відсотків виборців.

За комуністів сьогодні готові голосувати 9,8% українців, свідчать останні опитування соціологічної групи "Рейтиг". У повному списку КПУ понад 100 жінок. Є селяни, лікарі, вчителі, безробітні та підприємці.

1. Петро Симоненко, керівник фракції Компартії в парламенті. Тричі балотувався в президенти. У декларації про доходи вказав, що має з дружиною п'ять квартир.

2. Петро Цибенко, заступник голови депутатської фракції Компартії, голова ради Організації ветеранів України. Вносив на розгляд Верховної Ради законопроект про збереження радянських назв вулиць.

3. Ірина Спіріна, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри у Дніпропетровській медичній академії. Перший секретар Дніпропетровського райкому партії.

4. Спірідон Кілінкаров, нардеп-комуніст, перший секретар Луганського обкому Компартії. Претендував на крісло мера Луганська, але програв "регіоналу" Сергію Кравченку. Не вистачило 21 голосу.

5. Олександр Присяжнюк, лідер Ленінського комсомолу України. Депутат Житомирської облради від КПУ.

 

Зараз ви читаєте новину «У повному списку КПУ понад 100 жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути