пʼятниця, 13 січня 2012 05:00

Тимошенко вийшов з тіні дружини

Чоловік екс-прем'єра Юлії Тимошенко 51-річний Олександр Тимошенко 6 січня отримав статус біженця в Чехії. Оселився у Празі.

— На арешті Юлії Тимошенко починають грати не лише політики з її оточення, а й найближчі до неї люди, — коментує директор консалтингової агенції "Концепт ґруп" Олексій Краснопьоров, 23 роки. — Звісно, такий крок можна пояснити побоюванням у подальшому кримінальних справ щодо "Єдиних енергетичних систем України" (2001-го Генпрокуратура відкрила справи проти Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра та декількох керівників ЄЕСУ, звинувачуючи в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. Справи були закриті 2005-го. На початку листопада 2011-го Генпрокуратура відкрила чотири справи, розслідуючи стосунки ЄЕСУ і міноборони Росії. — "ГПУ"). Проте не варто відкидати те, що після арешту Юлії Володимирівни в Олександра Тимошенка з'явилося поле для особистої політичної гри. Він вийшов із тіні дружини.

Олександр Тимошенко зареєстрував у Празі міжнародну громадську організацію "Батьківщина". Можливо, це спроба напрацювати контакти на Заході. Зробити це значно простіше під час безпосередніх зустрічей із європейською політичною тусовкою. Можливо також, Олександр Тимошенко є частиною політичної гри першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова. Доки Юлія Тимошенко перебуває в ув'язненні, її партія поступово деградує, а великий електоральний ресурс розмивається. Потрібен альтернативний лідер. Турчинов ним не став, але не проти зберегти під своїм контролем те, що залишилося від БЮТу. Стати формальним лідером може Олександр Тимошенко. Новому лідеру потрібно швидко легітимізуватися в цій ролі, якщо не в очах виборців, то хоча б в очах зовнішнього світу. Тому Олександр Тимошенко в Чехії працюватиме на зовнішньому напрямку, а Турчинов займатиметься партійними справами в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вийшов з тіні дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути