пʼятниця, 29 липня 2016 00:50

Суди проти підвищення цін на газ і тепло перенесли

— Не вірте нікому, починаючи з прем'єр-міністра, який хоче переконати, що це — економічно обґрунтований тариф. За законом про ціни та ціноутворення, орган, що затверджує тарифи від імені держави, зобов'язаний перевірити й довести економічне обґрунтування тарифу, — каже колишній міністр житлово-комунального господарства 55-річний Олексій Кучеренко 25 липня в Окружному адміністративному суді Києва.

Тут відбулося попереднє засідання у справі за позовом лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко проти Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг. Вона вимагає скасувати рішення комісії про підвищення тарифів на гарячу воду та опалення (з 1 липня 2016 року Нацкомісія підвищила тарифи на теплову енергію й послуги центрального опалення на 75–90%. — ГПУ).

— Будемо захищати права всіх громадян України. Добиватимемося, щоб тарифи переглянули. І вони були економічно обґрунтовані. Теперішня влада піде на всі можливі дії, щоб залишити рішення Нац­комісії чинним. Оскільки олігархічні групи, які контролюють усі приватні облгази, обленерго, наживаються на цих тарифах, — говорить народний депутат від "Батьківщини" Іван Крулько, 36 років.

Суд оголосив перерву в розгляді справи до 12 серпня.

27 липня за позовом Юлії Тимошенко до Кабміну відбулося попереднє судове засідання проти підвищення ціни на газ для населення (27 квітня 2016 року встановили єдину ціну на газ для споживачів у розмірі 6 879 грн за тисячу кубометрів. — ГПУ). Уряд не зміг надати суду розрахунки, за якими приймали рішення про подорожчання палива.

— Уряд не виконав ухали суду і не надав необхідних документів. Ми вважаємо, що Кабмін не хоче, щоб у цьому питанні була встановлена істина, — говорить народний депутат Іван Крулько. — Це сором, коли уряд не може або не хоче надати людям розрахунків, на підставі яких ухвалив нову ціну на газ. І поставив мільйони сімей на межу виживання.

Суд оголосив перерву в попередньому засіданні до 25 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Суди проти підвищення цін на газ і тепло перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути