Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 07:10

Сотник Володя, проти якого вчинили підлість

Автор: ФОТО З САЙТА www.4vlada.com
  Маєток у Львові по вулиці Брюховицькій, 207 належить родині генерал-лейтенанта Служби безпеки Василя Пісного. Це мікрорайон Рясне Шевченківського району міста
Маєток у Львові по вулиці Брюховицькій, 207 належить родині генерал-лейтенанта Служби безпеки Василя Пісного. Це мікрорайон Рясне Шевченківського району міста

19 листопада на засіданні антикорупційного комітету народний депутат Володимир Парасюк поцілив ногою в голову генерал-лейтенанта СБУ Василя Пісного.

Постраждалий написав негайну заяву, бо, крім голови, постраждала честь офіцера, і Генпрокуратура відкрила провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Парасюк вибачився. Не перед генералом, як годилося б хулігану, а перед народом. "Я зробив це, — сказав, — не як народний депутат, а як майданівець… Я не шкодую про вчинок і готовий нести моральну відповідальність перед суспільством і законом".

Із погляду права, висновок однозначний: при виконанні службових обов'язків побито представника держави. Правопорушник не кається — тож покарання слід відмотати сповна. До того ж, він — рецидивіст: до публічного приниження офіцера СБУ встиг узяти участь у викраденні працівника Служби безпеки, завдати тілесних ушкоджень прокурору під час розгляду справи Корбана й у фізичному тиску на Печерський райсуд столиці.

Справа перестає бути однозначною після уточнення: нардепом-хуліганом є сотник Володя, якого вважали совістю Майдану. І кулаки він розпускає не через свербіж, а з бажання встановити повсюдну справедливість. І вдарив він не генерала спецслужби, а відому у кримінальних колах особу на прізвисько Антибіотик.

Як після такого уточнення не перейнятися симпатією до каральної ноги?

І напав Парасюк не знічев'я. Він перед тим розповів антикорупційному комітету, що Пісний — корупціонер зі стажем. Наочним свідченням його нечистоплотності є, зокрема, розкішний особняк біля озера на Львівщині; готель у центрі Львова з красномовною назвою "Наталія 18", подарований доні на 18-річчя; розлога бізнесова мережа генералової екс-дружини, до якої належать готельний комплекс "Хатина" у Брюховичах з територією понад 10 гектарів і ресторан "Форос" у Львові. Серед джерел стрімкого збагачення Парасюк назвав кришування бізнесу — саме за підозрою в рекеті Пісного затримали 1995 року, проте тоді він вислизнув і посаду зберіг. Звільнили його з МВС лише у січні 2015-го — після нових викриттів. Але одразу влаштували до СБУ. Титулованому корупціонеру доручили боротися з корупцією. І от ця людина, уявімо, заявила: "Я зробив для Революції гідності значно більше, ніж Парасюк своїм галасом".

"Мені стало боляче за всіх побратимів, за тих людей, які загинули на Майдані", — пояснив народний депутат і додав, що готовий скласти мандат.

Попри симпатії до славного сотника, мандат йому й справді краще скласти. Ще чесніше — було б не давати Володі того мандата.

Окрім Небесної сотні, яку обрав Господь, варто було б сформувати сотню Земних героїв — і серед перших зарахувати до неї сотника Володю. Навіки. Проте замість уславити, з Парасюком учинили підлість. "Сценічні" керівники Революції гідності розтягли її творців по виборчих списках: собі — для рейтингу, людям — для ілюзії, що владу тепер вершитимуть чесний сотник і його побратими. Наперед знаючи, що система цього не допустить.

Володя — не парламентарій. Він — опришок. І побачивши, "що у нас у владі бездіяльність", почав діяти, як уміє. Поки що — кулаками і зубами. І судити його за це влада не має права. Не тому, що Володя — герой Майдану. Тому, що досі не засудила жодного злочинця, проти яких, рятуючи країну, Майдан повстав.

Зараз ви читаєте новину «Сотник Володя, проти якого вчинили підлість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути