пʼятниця, 12 лютого 2016 06:10

Російських олігархів не допустять до приватизації

Автор: ФОТО З САЙТА www.politeka.net
  Від продажу 99,7 відсотка акцій Одеського припортового заводу держава отримає щонайменше ­півмільярда доларів, за словами глави Фонду держмайна Ігоря Білоуса
Від продажу 99,7 відсотка акцій Одеського припортового заводу держава отримає щонайменше ­півмільярда доларів, за словами глави Фонду держмайна Ігоря Білоуса

Фонд державного майна не дозволить російським бізнесменам Костянтину Григоришину, Олександру Бабакову та Володимиру Махлаю придбати акції державних українських компаній.

— Не підуть товариші, зарубуємо їх на кваліфікації. ВіЕс Енерджі (компанія належить росіянам Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну, Олександру Бабакову. В Україні контролює вісім обленерго, має частку ще у двох. — ГПУ) точно не піде. У них доволі активів. Обленерго вони не купуватимуть, — каже голова Фонду Ігор Білоус, 38 років. — Григоришин також не братиме участь у приватизації. Хоча його цікавить Черкасиобл­енерго.

Представникам від Махлая я сказав, що Одеський припортовий завод їм мало світить. Хоч вони всі — з американськими паспортами, я голосуватиму проти таких інвесторів. Зміни до закону про приватизацію не дозволять взяти участь у ній юридичним або фізичним особам, пов'язаним із країною-агресором.

Проти російського олігарха Костянтина Григоришина в Україні триває розгляд двох справ, повідомив 19 грудня торік міністр внутрішніх справ ­Арсен Аваков.

Одна стосується фінансових порушень Сумського науково-виробничого об'єднання ім. Фрунзе. Друга — завищення цін на трансформатори, що підприємства олігарха продавали державній компанії Укренерго.

— Російські недоолігархи крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують у першу чергу антиукраїнські політичні сили й відчитуються у ФСБ. Запропонували включити їх у санкційний список і позбавити права в'їзду на територію України. Громадянин Російської Федерації Григоришин пасеться на українському енергетичному секторі останні 10 років. Чистий агент, — говорив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 20 січня.

Цього року уряд планує виставити на продаж акції державних компаній "Центренерго", "Донбасенерго", "Захід­енерго", "Дніпроенерго", "Дніпрообленерго", "Київенерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Запоріжжя­обленерго", "Харківобленерго", "Тернопільобленерго", "Черкасиобленерго", Одеського припортового заводу.

Зараз ви читаєте новину «Російських олігархів не допустять до приватизації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути