вівторок, 11 жовтня 2016 07:45

Путін вимагає компенсації за санкції

Президент Росії Володимир Путін 3 жовтня призупинив дію підписаної 2000 року угоди між РФ і Сполученими Штатами про взаємну утилізацію 34 т високозбагаченого плутонію. Його використовують для створення ядерної зброї.

"Підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки перебувають на території держав Прибалтики. В Україні інструктори зі США навчають бойовиків забороненої в Росії організації "Правий сектор". США також вживають заходів для розхитування економіки РФ", — йдеться у зареєстрованому в Держдумі законопроекті Путіна.

Москва відновить дію угоди, якщо Вашингтон скасує всі запроваджені проти Росії санкції після анексії Криму та агресії проти України, а також компенсує збитки від них. Кремль також вимагає від США скоротити військову інфраструктуру та чисельність військ у країнах, що вступили в Північноатлантичний альянс після 2000 року.

— Плутонієвий демарш Кремля — винятково політичний жест, — каже дипломат Богдан Яременко, 45 років. — Складається враження, що росіяни вигадали це з однією метою — формалізувати у вигляді документа претензії до США. Указ Путіна — ніщо інше, як студентське конспектування претензій: ви запровадили проти нас санкції, ми втрачаємо через вас гроші, ви нас не любите, ми вас полюбимо, якщо ви любитимете нас.

У сухому залишку не змінюється нічого. У РФ було й залишається 34 тонни збройного плутонію, який вона сама визнала непотрібним. Ну, то нехай лежить на російських складах. А санкції тим часом діють.

Зараз ви читаєте новину «Путін вимагає компенсації за санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути