вівторок, 17 листопада 2015 07:55

Путін не переконав Обаму в другорядності українського питання

Автор: ФОТО: REUTERS
  Президенти США Барак Обама і Росії Володимир Путін півгодини говорили про Сирію та Україну на ­саміті ”Великої двадцятки”
Президенти США Барак Обама і Росії Володимир Путін півгодини говорили про Сирію та Україну на ­саміті ”Великої двадцятки”

Близько 30 хв. тривала зустріч президентів Сполучених Штатів Америки та Росії на саміті країн "Великої двадцятки" 15 листопада. Окрім Барака Обами й Володимира Путіна, була присутня радник президента США з національної безпеки Сьюзан Райс. Глави держав говорили в кулуарах, в одному з кафе. Основні теми — події в Сирії та Україні.

15–16 листопада в турецькому місті Анталія зібралися лідери країн "Великої двадцятки". Французький президент Франсуа Олланд скасував візит через теракти в Парижі.

— Президент Обама підтвердив, що підтримує повну реалізацію Мінських домовленостей. Включно з відведенням важкого озброєння та іноземних бійців, звільненням заручників і поверненням кордону під контроль України, — коментує результати зустрічі джерело в Білому домі. — Щодо Сирії, то обговорювали шляхи припинення війни. Обама й Путін погодились, що країні необхідні політичні перетворення. Цьому передуватимуть припинення вогню й переговори за посередництва ООН.

— Розмова між Путіним та Обамою відбувалася в кафе під прицілом десятка камер. Але це не свідчить про успіх Кремля, — говорить політолог Павло Нусс, 29 років. — Москва хотіла змістити українське питання на позицію вниз. Цього зробити не вдалося. Американці вкотре дали Путіну зрозуміти: вирішення українсько-російської кризи — одна з головних міжнародних тем. Якщо Москва не виконуватиме Мінський протокол, щодо неї запровадять додаткові санкції.

Зараз ви читаєте новину «Путін не переконав Обаму в другорядності українського питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути