вівторок, 20 грудня 2016 06:50

Провал із приватизацією Одеського припортового заводу дорого коштуватиме Україні

"Чергова невдача з приватизацією Одеського припортового заводу залишилася майже непомічена. Проте цей провал дорого коштуватиме Україні, — пише в редакційній статті "Економічна правда". — Було чимало промов про залучення крупних західних компаній і зовнішні інвестиції. У підсумку, жодної знакової приватизації за два з половиною роки. Випадок з ОПЗ — не просто вдруге перенесений конкурс. Це великий провал і осорома для України, що ставить хрест на приватизації в ній. Держава втратила сотні мільйонів доларів".

14 грудня вдруге цьогоріч планували провести продаж Одеського припортового заводу. Конкурс завершився безрезультатно. Жоден інвестор не побажав взяти участь у торгах. Хоча стартову ціну знизили в два з половиною разу — із 13,17 до 5,16 млрд грн.

— Ми побоюємося зриву продажу компанії та повтору ситуації з приватизацією Одеського припортового заводу, — говорить перший заступник голови правління Державної об'єднаної гірничо-хімічної компанії Олександр Гладушко.

Нині ОГХК завершує процес корпоратизації. Вона перетворена в публічне акціонерне товариство й підготувала випуск майже 2 млрд акцій номіналом в 1 гривню кожна. Український монополіст із виробництва титанової сировини — в урядовому списку на приватизацію 2017-го.

— Наступного року виставлять на продаж ключові титанові активи України — "Сумихімпром" і державну частку в Запорізькому титаномагнієвому комбінаті. За них розгорнеться неабияка боротьба, — продовжує Гладушко. — Вже зараз найбільші світові компанії в титановому секторі уважно стежать за роботою ОГХК. І її переходом на міжнародні стандарти управління. Не виключаємо, знайдуться гравці, які спробують обвалити вартість компанії та зірвати продаж ОГХК й інших титанових активів із застосуванням силового сценарію.

Зараз ви читаєте новину «Провал із приватизацією Одеського припортового заводу дорого коштуватиме Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути