вівторок, 25 жовтня 2016 06:10

Порошенко пообіцяв безвіз у листопаді

— Документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані та ратифіковані Європарламентом до 24 листопада. Бо тоді відбудеться саміт Україна — ЄС, — говорить Петро Порошенко в інтерв'ю вітчизняним телеканалам. — Затримка виникла через розробку механізму екстреного призупинення безвізового режиму. Вона пов'язана не з Україною, а країнами Близького Сходу.

— Дивує, як часто президент голослівно обіцяє нові дати запровадження безвізового режиму з ЄС, — каже експерт із питань євроінтеграції Мар'яна Кузьо, 30 років. — Намагається бігти поперед паровоза, збираючи собі політичні бали на очікуваннях суспільства.

Рішення про скасування віз має обговорити й затвердити Європарламент, а потім — Рада ЄС. І тільки після цього Єврокомісія заявить, що з певного дня громадяни України можуть вільно подорожувати Європою.

Європарламент проводить засідання в третій декаді місяця. На жовтень у порядку денному питання про безвіз для України немає. Отже, наступна нагода буде в кінці листопада. Потім, на початку грудня, Рада ЄС зможе ухвалити своє рішення. Після цього ще пройдуть півтора чи два місяці до набуття безвізом юридичної сили.

Українці зможуть вільно подорожувати Європою не раніше перших місяців 2017 року. І це — в кращому випадку.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв безвіз у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути