вівторок, 07 серпня 2012 00:00

"Опозиції треба домовлятися"
6

Фото: фото з сайтa www.sprotiv.org

— Список партії Віталія Кличка "Удар" орієнтований на Західну та Центральну Україну — на інтелігенцію, можливо, підприємницьке середовище, — каже експерт Корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, 45 років.

У списку багато людей, які знані інтелігенцією та підприємцями. Кандидати підібрані достатньо грамотно. Наприклад, у Віталія Кличка погана українська, але серед його людей є Віктор Пинзеник чи Марія Матіос. Є політики, які опікуються національною демократією — Валентин Наливайченко. Усі ці персони компенсують вади Кличка.

Список розрахований скоріше на великі та середні міста, ніж на села. У ньому небагато людей, які раніше були депутатами — це теж позитивно, — додає Костянтин Матвієнко.

Кличко виступає головним конкурентом "Батьківщини" та "Свободи" Тягнибока. Їхні результати на виборах залежать від тактики ведення виборчої кампанії: чи зуміють домовитися між собою, консолідуватися.

Можливо, навіть оголосити про усунення з округів своїх кандидатів на користь прохідних персон від національно-орієнтованих партій. Опозиціонери можуть працювати і на взаємопоборювання. Тоді навіть не факт, що Кличко подолає 5-процентний бар'єр.

За "Удар" готові голосувати 10,6% українських виборців, свідчить останнє опитування Соціологічної групи "Рейтинг". Це гарантує партії щонайменше 23 мандати в парламенті.

Перша п'ятірка кандидатів у народні депутати за списком партії "Удар"

1.    Віталій Кличко — лідер партії "Удар", депутат Київради. Чемпіон світу з боксу в надважкій категорії

2. Марія Матіос — письменниця. Корінна гуцулка з Буковини. Має некоронований титул "найпліднішої письменниці країни"

3. Валентин Наливайченко — колишній голова СБУ та екс-керівник політради партії "Наша Україна"

4. Оксана Продан — один із координаторів податкового майдану. Раніше співпрацювала з БЮТ. Голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця"

5. Віталій Ковальчук — заступник голови партії "Удар". Колишній заступник голови Голосіївської райдержадміністрації у місті Київ

 

Зараз ви читаєте новину «"Опозиції треба домовлятися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути