середа, 28 квітня 2010 02:45

Опозиція як запобіжник не спрацювала

Автор: фото з сайта www.zaua.org
  Вадим Скуратівський: ”Україна значною мірою повторює досвід європейських країн 1920–1930-х. Вони починали з гарних демократичних жестів, а закінчували тоталітаризмом і фашизмом”
Вадим Скуратівський: ”Україна значною мірою повторює досвід європейських країн 1920–1930-х. Вони починали з гарних демократичних жестів, а закінчували тоталітаризмом і фашизмом”

— Ми потрапили в історичну пастку, вибратися з якої найближчим часом не вдасться. Ніби повернулися в радянські часи. Але "радянщина" зараз поєднана зі стратегічним клановим капіталізмом, а це серйозно, — каже про наслідки ратифікації угоди щодо російського Чорноморського флоту в Україні історик Вадим Скуратівський, 69 років.

— Може трапитися все, включно з громадянським конфліктом. Власне, вівторкові події у Верховній Раді — це і є репетиція такої сутички. Зрозуміло, війни треба уникнути. Але не виключено, що нова влада з її "фашизоїдними" рисами працюватиме на ескалацію конфлікту, щоби потім знищити будь-яку українську опозицію і забезпечити собі царювання і до 2042 року, а можливо і до 2100-го. Тирани завжди розраховують, що протримаються впродовж століть.

Опозиція як запобіжник не спрацювала. Зрештою, рівень опозиції зараз невисокий. Тепер ми розплачуємося за конфлікти президента Ющенка із прем"єр-міністром Тимошенко. І ще за те, що, починаючи з 1991-го, ніхто не думав, як на український патріотизм відреагують люди зі Сходу, роками "інфіковані" російською пропагандою.

Україна значною мірою повторює досвід європейських країн 1920–1930-х. Вони починали з гарних демократичних жестів, а закінчували тоталітаризмом і фашизмом. На Заході був Гітлер, а на Сході — Сталін. Не виключено, що в нас ще довго буде якийсь "кишеньковий" парламент із тими ж негідниками, які все це облаштували. Тому стратегічне завдання для мислячих українців — змінити цю владу.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція як запобіжник не спрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути