неділя, 11 грудня 2011 10:57

Нардепи почнуть платити за проїзд у метро

Народні депутати заговорили про скасування собі пільг. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов натхненно повідомив, що він із колегами відмовляться від безкоштовного проїзду в громадському транспорті, перевезення багажу і паркування своїх авто.

Цікаво, який паркувальник після цього наважиться вимагати гроші за паркування з власника крутої "тачки з мигалками" і номерами Верховної Ради.

Проте свято економії лише починається. Нардепи хочуть ліквідувати пільгу на безоплатні курортні путівки й оздоровлюватися не два місяці, а один. Це буцім заощадить 15 млн грн.

Для відпочинку народних депутатів є два закриті кримські санаторії — "Дюльбер" у Місхорі та "Нижня Ореанда" під Ялтою. На їх утримання щороку виділяють близько 70 млн грн. Нинішнього літа путівки туди взяли семеро парламентаріїв із 450. "Тут так тихо — хоч би хто шашку кинув", — розповідав один із нардепів про свій культурний шок після Еміратів, Єгипту й Туреччини. Абсолютна більшість його колег  відпочивали за кордоном. 50 тис. грн відпускних і "оздоровчих" вистачило на курорти у Швейцарії чи Франції.

Про всі пільги, які нардепи надумали собі урізати, можна сказати українським прислів'ям: на тобі, небоже, що нам не гоже. Раз не виходить показати себе борцями з корупцією, то хоч про економію бюджетних гривень поговоримо. Парламентські вибори вже не за горами.

А як щодо основної пільги — депутатської недоторканності? Упродовж кількох минулих виборчих кампаній вона була топ-темою. Біґ-бордами з обіцянкою стати рівними з громадянами обвішували всю країну. Зараз про це ніхто й не заїкнеться.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи почнуть платити за проїзд у метро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути