Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2013 00:45

"Найчастіше в жінок вимагають робити аборти чоловіки"

Автор: фото з сайта www.mahnograd.com
  Активістки жіночої організації ”Фемен” протестують проти заборони абортів на дзвінниці Софійського собору в Києві, 12 квітня
Активістки жіночої організації ”Фемен” протестують проти заборони абортів на дзвінниці Софійського собору в Києві, 12 квітня

Законопроект про заборону абортів внесли до парламенту депутати-"свободівці". Пропонують ув'язнювати на три-сім років лікарів, які допомагають жінкам переривати вагітність. Аборти можуть дозволити лише у разі зґвалтування або якщо плід матиме тяжкі хвороби.

Тамара Марцинюк, 31 рік, доцент кафедри соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія":

— З часів незалежності рівень абортів різко падає. Хоча продовжує залишатися високим порівняно з Європою.

Багатьом здається, що аборти роблять переважно молоді жінки. Насправді — заміжні. Це викриває проблему сімей. Можливо, чоловіки витрачають мінімум часу на догляд за дитиною. Жінка переконується, що їй самій не потягнути.

Держава проявляє подвійні стандарти. Вимагає більше народжувати, але не дбає про доступне житло. Відсутність власного помешкання — одна з найпоширеніших причин, чому пари відкладають народження дитини. Не вистачає садочків. Не розвинена інфраструктура, щоб ходити містом із коляскою.

У Польщі та Ірландії аборти заборонені. Проте там високий рівень нелегальних абортів зі смертністю жінок. Якщо жінка вирішила зробити аборт, то піде на це попри всі обставини.

Треба розвивати сексуальну освіту серед підлітків та розповсюджувати інформацію про всі види контрацепції. Навіть пояснювати, як відмовити в сексі, якщо домагаються.

Антоніна Торбіч, 32 роки, координатор громадського руху "За життя!":

— Жінка має право вирішувати, чи з'являтися дитині на світ. Але тільки до зачаття. Після — з'являється нова людина. І на неї повинні поширюватися ті самі права, що й на інших. Місія держави захищати насамперед найбільш беззахисних, як-от дітей у лоні матері.

Ембріологи, на відміну від юристів, визнають дитину людиною від моменту зачаття. У неї навіть група крові своя, не залежна від жінки. Це не внутрішній орган, а окрема жива істота. Потрібно це просто ввести в наші закони, бо природній закон і так існує. Хіба право жінки на вибір може бути вищим за право людини на життя?

Парадоксально, що абортом стали маніпулювати як правом жінки, тоді як дослідження свідчать, що найчастіше в жінки вимагають зробити аборт чоловіки.

Майже в усіх країнах, де заборонені аборти, кримінальну відповідальність несе лікар. Жінка — друга жертва, після тієї-таки дитини.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Найчастіше в жінок вимагають робити аборти чоловіки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути