пʼятниця, 19 квітня 2013 00:15

На вулицях співають у пам'ять про загиблих

На мій мобільний подзвонили з ФБР: жителям Бостона пропонували безкоштовно встановити камери спостереження в будинку. Тема "великого брата", який спостерігає за кожним кроком, знову стала гарячою для США.

Після теракту в Бостоні президент Обама пообіцяв знайти винуватців. У багатьох американців ці слова викликають довіру. Адже саме за Обами покарали Усаму бен Ладена. Натомість скептики зауважили, що бостонський терор розв'язує руки владі обмежити свободи громадян.

Першою ознакою "закручування гайок" стало наповнення міста поліцейськими та військовими. На вході в метро перевіряли всі сумки. І хоч ставилися ввічливо, цю перевірку можна трактувати як порушення четвертої поправки Конституції США, що забороняє "необґрунтований обшук" без рішення суду.

Що ж американці? Тисячі людей відгукнулися на ініціативу газети "Бостон ґлоб" і залишили у відкритому доступі свої координати для тих, хто потребує житла. У першу чергу для тисяч учасників марафону, під час якого стався теракт. Місцеві ресторани зголосилися безкоштовно годувати медпрацівників та поліцейських. Людей, які були в районі вибуху, просили надсилати фото з місця трагедії, щоб помогти слідству. Впевнений, вони надсилали, хоча в іншій ситуації ніхто не поділився би цими фото, хіба тільки за великі гроші.

Бачив біля однієї зі станцій метро, як хор із десятка чоловіків співав кантату в пам'ять про загиблих. Це сприймають за нормальне явище. Вже не кажу про традиційно масову участь у зборі коштів на підтримку постраждалих.

Американці впораються з трагедією через взаємну підтримку. Вірять, що швидше повернуться до нормального життя, то краще буде всім.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях співають у пам'ять про загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути