пʼятниця, 16 серпня 2013 05:15

Москва завдала чергового удару по Януковичу

Митна служба Росії гальмує весь імпорт українських товарів. Про це повідомляє Федерація роботодавців України. Вона звернулася до прем'єра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему на міждержавному рівні.

— Що ближче до листопадового саміту Україна-ЄС і підписання Угоди про асоціацію, то більше Росія тисне на Київ, — коментує політолог 54-річний Андрій Окара. — Кремль думає, всі засоби добрі. Цього й треба було чекати. Питання в тому, до яких методів удасться Москва. Там не вміють користуватися технологіями "м'якої влади". Усі кроки завжди перетворюються на жорсткий пресинг.

Україна, що залежна від експорту, економічно вразливіша за Росію. У програші будуть український бізнес та прості російські споживачі. Швидко знайти нові ринки збуту не вдасться. Ситуація складна і болюча. Це — черговий удар у важкий період по соціальній сфері, по Януковичу, який удає головного друга Росії. Погано буде всім, але перебільшувати не треба. Економіка України витримає тиск.

Потрібно апелювати до Світової організації торгівлі, членами якої є і Україна, й Росія. Можна запровадити заборону на російські товари, підняти інформаційну хвилю. Київ має роз'яснювати міжнародній спільноті, що така антиторговельна кампанія в рази зменшує привабливість Росії.

Українцям усім зрозуміло: залишитися один на один із Кремлем — смертельна загроза. У Москві ж не збагнуть, чому Київ не хоче в Митний союз. Російська бюрократія мислить інакше: "Ой, Україна нас не любить. От ми вдаримо її якомога болючіше — полюбить". А Києву не до вподоби, коли б'ють. Цього в Кремлі теж не усвідомлюють.

Зараз ви читаєте новину «Москва завдала чергового удару по Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути