вівторок, 14 лютого 2017 07:35

"Ми могли б зробити значно більше, але йде війна"

— Є депутати, які підтримують нас у Парламентській асамблеї Ради Європи. Є люди, які підтримують Росію. Але є й ті, які не визначилися. Вони йдуть за хвилею. Наше завдання — запустити цю хвилю, і тоді вони будуть із нами. Так будується політика на міжнародній арені, — говорить віце-президент ПАРЄ, представник фракції "Народний фронт" 38-річний Георгій Логвинський.

Підсумовує результати останньої сесії.

— Парламентська асамблея видає документи, які кладуть на столи 47 президентів, прем'єр-міністрів та керівників парламентів — як країн Євросоюзу, так і сусідніх держав. Це — основа геополітичної думки всієї Європи, — зазначає Логвинський.

Зараз члени ПАРЄ готують документи для розгляду на наступних сесіях. Наприклад, про порушення прав кримськотатарського народу на окупованих територіях.

— Наше завдання — щоб Україна завжди залишалася на порядку денному. На жаль, європейцям ми набридли. У них є пропозиції від Російської Федерації з мільярдними сумами, щоб забути про Україну. Вони не відчувають, що ми захищаємо їх на нашому кордоні, — каже Георгій Логвинський.

У ПАРЄ він розповів про вже здійснені та заплановані Україною реформи:

— До міліції довіра була 4 відсотки, а до Національної поліції зараз — 86 процентів. Ми відкрили реєстри. У нас найжорсткіше в Європі антикорупційне законодавство. Триває реформа децентралізації. Я сказав: "Ми могли б зробити значно більше, але йде війна. І нам було б легше, якби ви виконали Будапештський меморандум. Тоді б ваші солдати й ваше новітнє захисне озброєння стояло б на наших кордонах. І ми розвивалися б значно динамічніше".

Зараз ви читаєте новину «"Ми могли б зробити значно більше, але йде війна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути