пʼятниця, 10 серпня 2012 00:00

Коли випустять Юлію Тимошенко?

5 серпня виповнився рік, як екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває за ґратами. Скільки їй ще сидіти?

Олександр Букалов, 57 років, керівник Пенітенціарного товариства України:

— Це визначатимуть політичні розклади. Зміни в кон'юнктурі після виборів обов'язково будуть. Далі все залежатиме від рівня страху людей, які ініціювали ув'язнення Тимошенко.

Припускаю, за політикою ховається ще економічна складова. Очевидно, Тимошенко якось впливала на фінансовий стан людей, які мають великі гроші й зараз прийшли до влади. За її прем'єрства вони зазнали великих втрат.

Тюрма — не така страшна подія в житті, як може здатися. Й у в'язниці, і після неї можна жити. Тюрма дуже мало впливає на людей із переконаннями й цілями. Тим більше, Тимошенко перебуває не в найгірших умовах.

Микола Коханівський, 39 років, активіст Комітету українських націоналістів:

— Тимошенко сидітиме, доки не станеться національно-визвольна революція. Тоді всі політв'язні вийдуть.

Михайло Чечетов, 56 років, нардеп-"регіонал":

— Чим менше політики будуть сунути свій сопливий ніс у судову владу, тим справедливіший, чесніший і зрозуміліший для суспільства буде вердикт суду над Тимошенко. Вона зробила помилку, що довірялася своєму оточенню. Вони наполягли на політичній, популістській стратегії захисту. Якби Тимошенко сама захищалася в юридичній площині, був би зовсім інший фінал. А зараз її оточення знайшло собі вже іншого кандидата в президенти.

Олена Максимова, 44 роки, астролог:

— Найоптимістичніший прогноз для Тимошенко — виправдання 10 жовтня цього року. Найпесимістичніший — у жовтні-листопаді 2013-го. Я вважаю, що вона не відбуватиме весь термін.

Наприкінці 2013 року й 2014-го Тимошенко братиме активну участь у політичному житті країни. У 2016-2017 роках — так само. Проблеми зі здоров'ям вона справді має. Але їх можуть перебільшувати.

Анатолій Федірко, 54 роки, художник:

— Юлія Тимошенко — це Жанна д'Арк. Життя д'Арк скінчилося спаленням на вогнищі. Зараз відбувається спалення Тимошенко. Влада, може, й думає її випустити, але не знає, як це зробити по-людському. Тому старатимуться, аби вона ніколи не вийшла на волю.

Я не є прихильником методів політики Тимошенко. У неї набагато краще виходить бути в опозиції, ніж при владі. Але я не можу вдарити чи образити жінку. А наша влада — може. Чоловіки, які кинули її за ґрати, є політичними імпотентами. Вони слабкі й бездуховні.

Зараз Тимошенко у поганому стані. Бо елементарна гігієна жінки відрізняється від гігієни чоловіка. Жінка потребує інших умов існування — повинна мати будинок, приватне середовище. Це фізіологія. А ті камери вбивають її. Думаю, що все це нарадили дорогі московські політтехнологи.

Зараз ви читаєте новину «Коли випустять Юлію Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути