Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 05:15

Кияни житимуть на сім років довше

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

Згідно зі стратегією розвитку столиці до 2025 року, тривалість життя киян має зрости на сім років. Їхні статки й умови життя покращаться вдвічі, затори в місті зникнуть, на вулицях побільшає туристів. Реалізовуватимуть проект фонд "Ефективне управління", компанія "Бостон консалтинг ґруп" і низка вітчизняних академічних інститутів.

— Як документ Стратегія розвитку Києва не обов'язковий для виконання. Це такий собі план побудови комунізму за 20 років, — каже директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, 61 рік. — Обов'язковим для виконання є детальний план забудови території.

Стратегія розвитку Києва чомусь з'явилася тоді, коли президент надумав робити її представлення. До її розробки залучили поважні академічні інститути. Але дуже дивує те, що замовником стратегії є приватний фонд "Ефективне управління" Ріната Ахметова. Хіба місто не може власним коштом розробити стратегію? Таке враження, що той, хто заплатив, той і замовлятиме музику: оцю зону для бізнес-центру, а цю — під промислові підприємства. Місто, громада залишаються у моральній залежності від замовника.

У презентації стретегії дуже багато красивих слів і намірів: і тунель під Дніпром, і рекреаційна "Дніпровська перлина", і "електронний уряд", і залучення інвестицій... Але реальність дуже далека від таких прожектів. Нема передумов для виконання цієї програми, якщо хронічно не виконується бюджет міста, якщо столиця залучає кредити на 200 мільйонів доларів, аби погасити попередні позики, а сума заборгованості сягає мільярда доларів.

Передусім треба втримати людей на робочих місцях, які через низькі зарплати чекають першої нагоди втекти зі столиці. Плинність кадрів у школах та лікарнях дуже велика. Проблеми у столиці земні, а не космічні. Самими казочками їх не вирішити.

Зараз ви читаєте новину «Кияни житимуть на сім років довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути