вівторок, 16 лютого 2016 00:05

"Касько почав боротьбу за пост генерального прокурора"

9 місяців пропрацював заступником ­генерального прокурора 39-річний ­Віталій Касько. У понеділок звільнився й повідомив, що повернеться до адвокатської практики.

Аби оголосити про відставку, збирає журналістів в Українському кризовому медіа-центрі:

— Йду за власним бажанням. Керівництво прокуратури перетворило її на орган, де панує корупція й кругова порука. Спроби змінити це переслідуються. Тут працюють не право й закон, а свавілля й беззаконня. Ключові позиції з кожним днем посідає все більше вихованців сумно відомого Пшонки. Не можу бути частиною органа, що схвалює беззаконня.

Показує журналістам надрукований рапорт про відставку. Каже, одразу ж віднесе його до прокуратури.

Із самого початку роботи Касько мав напружені відносини з генпрокурором Віктором Шокіним. Поки той був у відпустці, Касько розпорядився арештувати прокурорів Корнійця й Шапакіна. Під час обшуків у першого знайшли 65 діамантів, у другого — $330 тис., півмільйона гривень, незареєстровану зброю.

— Після справи "діамантових прокурорів" конфлікт Каська й Шокіна загострився. У подальшому відносини лише погіршувалися. Шокіну не подобалося, що поруч працює потенційний конкурент, — говорить політолог Петро Олещук, 31 рік. — Касько почав боротьбу за пост генерального прокурора. Питання поставив руба: або відставка, або підвищення. Його підтримують США й частина депутатів у "Блоці Петра Порошенка", які сформували "Антикорупційну платформу" (її пов'язують із губернатором Одещини Міхеілом Саакашвілі. — ГПУ).

Коментарів з боку генпрокурора й президента поки що не було. Тільки Владислав Куценко, помічник Шокіна, назвав звинувачення піар-акцією. Олещук прогнозує, що Порошенко на відставку Каська не реагуватиме.

— Шокін повинен особисто прокоментувати звинувачення на свою адресу. Інакше виглядатиме так, що слова його колишнього заступника — це правда, — каже політолог 40-річний Тарас Березовець. — Касько не зміг довести обвинувачення "діамантовим прокурорам" і тепер зняв із себе відповідальність. Скоріше за все, займеться тепер політичною діяльністю й вирине у команді Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «"Касько почав боротьбу за пост генерального прокурора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути