середа, 22 червня 2016 06:45

Глави ООН і Єврокомісії побували в Санкт‑Петербурзі

"Росія як постійний член Ради безпеки з правом вето має відіграти критично важливу роль у вирішенні нагальних глобальних питань. Від завершення конфліктів в Україні й Сирії до захисту прав людини і контролю за непоширенням зброї масового знищення", — сказав Генеральний секретар ООН 72-річний Пан Гі Мун 16 червня на Міжнародному економічному форумі в російському Санкт-Петербурзі.

— Я обурений такою постановкою питання. Не розумію, як глава Організації Об'єднаних Націй може казати такі речі. Не думаю, що в нього залишилося моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною, — каже 17 червня постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, 56 років.

Того ж дня Україна надіслала в ООН офіційний лист-протест із проханням пояснити слова генсека.

Там підтвердили, що Пан Гі Мун виступив на форумі 16 червня. ­Пізніше на сайті ООН слова про конфлікти в Україні та Сирії зникли з тексту виступу генсека.

На форумі в Санкт-Петербурзі побував президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Він став першим чиновником ЄС найвищого рівня, який за два роки приїхав у Росію.

— Пан Гі Мун намагається підігравати Росії. Та платить значно більше до бюджету ООН, ніж Україна, — говорить дипломат Богдан Яременко, 43 роки. — Водночас візит президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера — це політичний жест. Спроба сказати Путіну — від того, як поводитиметься, залежатиме скасування санкцій. Європа стомилася від них.

Зараз ви читаєте новину «Глави ООН і Єврокомісії побували в Санкт‑Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути