пʼятниця, 21 червня 2013 05:30

Двом лідерам тісно в рамках однієї фракції

Анатолій Гриценко, 55 років, нардеп від "Батьківщини":

— Після об'єднавчого з'їзду, коли Яценюк став другою після Тимошенко людиною у партії, він мав би зайнятися очищенням фракції й наведенням у ній дисципліни. Щоб усі ходили на роботу, щоб не з'являлися нові "тушки". А той, хто їх привів — залишив фракцію. Але Яценюк думає, що всі ці дії вдарять по його іміджу й нічого не робить. Замість того, щоб позбутися людей, які підголосовують із владою, він вирішив очистити фракцію від Гриценка. Але мене до парламенту обрав не Яценюк чи хтось інший. Це зробили люди.

Беру активну участь у роботі комітету, фракції. Виконую всі ухвалені нею рішення на відміну від тих, хто, заглядаючи в рот вождям, поводиться безпринципно. Для того, щоб перемогти владу 2015 року, ми повинні бути кращими за неї.

Геннадій Москаль, 62 роки, нардеп від "Батьківщини":

— Гриценко підриває авторитет фракції, поливає брудом своїх. Каже, що вони — негідники, дурні, тупі, бездарні. Він один — геній. У нашій фракції є кілька людей із завищеною самооцінкою — Гриценко, Микола Катеринчук, В'ячеслав Кириленко. Але не можна переходити грань морально-етичних норм.

Закінчиться це тим, що ми з ним попрощаємося. Цей депутат бачить, що — не бажаний, але все одно тримається. З іншого боку, куди йому йти? Представляючи "Батьківщину", Гриценко цікавий і бажаний на телешоу, що режисує Адміністрація президента. А поза фракцією кому він буде потрібен?

Сергій Соболєв, 51 рік, нардеп від "Батьківщини":

— Гриценку слід визначитися: якщо він в опозиції — то в опозиції. Ні — так ні. Він постійно критикує опозицію й розповідає, який сильний у нас президент. Працював із Януковичем в уряді, був у нього міністром. Можливо, помилився, пішовши до парламенту за списком "Батьківщини"?

Кажуть, Анатолій Степанович балотуватиметься у президенти. Бог у поміч. Тільки при чому тут Тимошенко, за спиною якої він прийшов у парламент?

Кость Бондаренко, 44 роки, політолог:

— Арсеній Яценюк болісно сприймає критику. Від початку було зрозуміло, що рано чи пізно вибухне скандал між ним та Гриценком, який завжди має свою позицію. Двом лідерам тісно в рамках однієї фракції.

Гриценка включили до списку через імідж принципового політика з доволі чіткими поглядами. Він має серйозний авторитет серед військових, чимало прихильників серед інтелігенції.

Анатолій Степанович керується поняттями офіцерської честі, слова. Якби він жив 1918 року, приєднався б до гетьмана Скоропадського чи Білої гвардії. Але не подався б підтримувати Махна чи Петлюру. Від цього він не стає менш українцем чи патріотом. Однак часто не розуміє політичних нюансів на зразок, що не завжди "так" означає "так". Ця дипломатія не для нього.

Фракція не поспішатиме виганяти його, а підштовхуватиме вийти з неї самостійно. Віталій Кличко пропонує Гриценку увійти до його політичної сили. Можливо, він так і зробить.

Володимир Яворівський, 70 років, нардеп від "Батьківщини":

— Я належу до тих чотирьох депутатів, які утрималися під час голосування. Так само вчинили Юрій Одарченко, Ірина Луценко та Григорій Немиря. Шаную Гриценка як самобутню особистість. Він був одним із кращих міністрів оборони. Жодного разу не "зайшов за червону лінію": ні в закупках, ні в продажі земель.

Рішення фракції було профілактичним. Надіюся, Гриценко помириться з Яценюком.

Зараз ви читаєте новину «Двом лідерам тісно в рамках однієї фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути