четвер, 10 січня 2013 05:45

Досягнути технічного рівня "Гобіта" можуть тільки американці

Кінофільм "Гобіт. Неочікувана подорож" за мотивами книжки Джона Толкіна заробив 12 млн грн за перші вихідні прокату в Україні. Його вважають лідером касових зборів у грудні.

— Популярність "Гобіта" режисера Пітера Джексона пояснюють успіхом попередньої кінотрилогії цього ж автора — "Володар перснів", — каже кінокритик Алік Шпилюк, 54 роки. — "Володар перснів" вийшов 10 років тому, він досі популярний і перебуває серед лідерів світового кінопрокату. Зараз багатьом шанувальникам творів Толкіна цікаво, як же зроблений новий фільм. Думаю, трилогія про гобіта стане успішнішою за "Володаря перснів". Він точно матиме кілька номінацій на "Оскар", про що стане відомо ближчим часом.

Твори Толкіна написані в жанрі фентезі, це різновид фантастики. Схоче на казку. Але вона приваблює дорослих, бо в кожній зрілій людині лишається частка дитячого. Я на власні очі бачив, як після перегляду "Гобіта" глядачі виходять із зали щасливі. Звичайно, цьому сприяє й те, що стрічка зроблена майстерно з точки зору найсучасніших кінематографічних технологій. Об'ємне зображення 3Д ідеально підходить для світу фентезі. Подібні сюжети й варто створювати у такому форматі. Не дивно, що український глядач іде на "Гобіта" у 3Д.

Фентезі можна знімати і в Україні, попит є. Але треба прямувати своїм шляхом — зосереджуватися на локальних історіях, не акцентувати на спецефектах. Досягнути технічного рівня "Гобіта" можуть тільки американці з їхніми великими кінокомпаніями і бюджетами в сотні мільйонів. Дострибнути до них пробували французи, та не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Досягнути технічного рівня "Гобіта" можуть тільки американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути