понеділок, 14 вересня 2009 17:09

Дії Партії регіонів не підтримує більшість українців

Громадяни України не підтримують блокування Верховної Ради Партією регіонів. Про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опитування, здійсненого Інститутом Горшеніна.

Про факт блокування обізнані 86,8% опитаних. Про те, що парламент заблокований Партією регіонів, знають трохи більше 70% учасників дослідження.

На запитання: "Як ви ставитеся до блокування Верховної Ради в нинішній економічній ситуації в країні", 73,4% українців відповіли "негативно". З них 64,4% — "точно негативно", 9% — "швидше негативно". Лише 12,3% громадян позитивно оцінюють простій парламенту. При цьому більш як половина опитаних, 60,9%, указала, що їм відомі причини, з яких блокують Верховну Раду.

На думку 38% тих, хто відповів на запитання, непрацюючий парламент вигідний, насамперед, опозиції. 27,4% українців вважають, що в бездіяльності Верховної Ради зацікавлені політики, 25,2% — президент України, 23,6% — олігархи, 21,3% — уряд, 9,2% — інші країни. Лише 1,5% вважають, що блокування діяльності парламенту вигідне звичайним людям. Не знали що відповісти 23,2% опитаних.

Непрацюючий парламент вигідний, насамперед, опозиції

37% українців вважають, що депутатів непрацюючої Верховної Ради потрібно позбавити заробітної плати. 23% переконані, що парламент повинен піти на саморозпуск. А 12,8% опитаних думають, що президент або прем"єр-міністр повинні змусити народних депутатів знову виконувати свої обов"язки. При цьому 7,1% українців вважають, що саме голові уряду в цій ситуації слід узяти всю владу в свої руки, а 4,2% — за введення прямого президентського правління.

10% опитаних вважають, що ті депутати, які хочуть працювати, повинні збиратися поза парламентськими стінами й ухвалювати закони, 8,9% — що всіх депутатів треба відправити у безкоштовну відпустку. Не визначилися з тим, що робити в цій ситуації, 25% громадян України.

Опитування тривало з 7 до 9 вересня у всіх обласних центрах України, Києві та Севастополі. Загалом опитали 1000 респондентів віком від 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Дії Партії регіонів не підтримує більшість українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути