вівторок, 14 червня 2011 11:22

Чим привабити в Україні футбольних уболівальників на час Євро 2012
8

Андріївський узвіз
Вид на східну частину фортеці у Хотині та Дністер
Музей мініатюр Миколи Сядристого у Києві
Український борщ
Олешківські піски

Чим привабити футбольних уболівальників на час проведення континентальної першості влітку 2012-го, розповідають 32-річна Наталія Матковська, засновник веб-порталу UkraineCityGuide.com, та віце-президент Української піар-ліги Денис Богуш, 39 років.

Андріївський узвіз у столиці

Це місце обов'язково повинна відвідати людина, яка вирішила присвятити Києву один-два дні. Не треба вигадувати, як представити столицю європейцеві. Ведіть його на узвіз.

Українські річки

Багатьох гостей з Європи вражають Дніпро і Дністер. У європейців немає таких широченних річок із зеленню на берегах. Також їх вражає те, що люди у них купаються. На заході це не заведено.

Музей мініатюр Миколи Сядристого у Києві

Гості з Європи у музеях Лаври отримають враження на все життя. Коли бачать "Кобзар", виготовлений із пелюстки, в один голос кажуть: "Вау!"

Борщ, горілка і котлета по-київськи

Ніхто з європейців не зможе приготувати борщ, навіть якщо запише рецепт. А нашу горілку вони вивозять додому, бо у них такої просто нема. Хоча котлета по-київськи є в усіх ресторанах світу, нехай скуштують її на батьківщині страви.

Єдина у Європі пустеля на Херсонщині

У піщаній пустелі з барханами в радянські часи проводили військові навчання. Пізніше при розкопках знаходили залишки бомб. Зараз там можна проводити сафарі. Навколо пустелі насадили найбільший у світі штучний ліс. Дерева ростуть ідеально рівно.

Музей ядерної зброї між Кіровоградською і Миколаївською областями

За радянських часів там була база ракет. Після роззброєння залишився ядерний бункер. Є навіть червона кнопка пуску ракет.

Тунелі Балаклави у Криму

У горах прокопали тунелі для ремонту підводних човнів. Зараз на ці секретні об'єкти водять екскурсії.

Нема ніде вказівок, щоб знайти туалет

Візит до України залишить прикрі враження в іноземного туриста, вважає голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, 51 рік:

Готелі. Ціни на номери у 4–5-зіркових готелях удвічі вищі, ніж у Європі. А сервіс у готелях нижчого класу — поганий. У Німеччині він однаковий скрізь.

Відсутність інформаційних вказівок щодо історичних пам'яток та інформбюро. У європейських містах є стовпи з металевими дощечками, де вказані напрямок і відстань до визначного місця. А в бюро люди можуть отримати інформацію чи пораду, що можна подивитися у цьому місті, замовити екскурсію.

Обмежена кількість громадських вбиралень. Куди "сходити", крім ресторану, на Хрещатику? Нема ніде вказівок, щоб знайти туалет.

Мало громадського екскурсійного транспорту. Турист міг би купити квиток на цілий день і їздити по музеях чи в Пирогово. Таксі коштує занадто дорого.

Прибирання сміття. Подивіться, що відбувається ввечері у парку Шевченка. Нема системи постійного прибирання, пакетів, у які можна складати сміття.

 

Зараз ви читаєте новину «Чим привабити в Україні футбольних уболівальників на час Євро 2012 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути