середа, 29 серпня 2012 05:00

Янукович добре знається на церковних проблемах

Президент Віктор Янукович відвідав Святу гору Афон у Греції з приватною паломницькою поїздкою. Торік він також був там, але з робочим візитом — зустрічався із Вселенським патріархом Варфоломієм.

— Ці поїздки — наслідок виховання президента, — вважає релігієзнавець Юрій Чорноморець, 38 років. — Янукович у молодості прийшов до церкви, бо зустрів там людей справді високої духовності.

Афон підкоряється безпосередньо Константинополю. Торік Варфоломій говорив про те, що саме Константинопольський патріархат є церквою-матір'ю для України. Що він нас любить та готовий допомогти у розв'язанні церковних проблем. Янукович притакнув, мовляв, ми це знаємо, і завжди будемо раді співпрацювати. Віктор Федорович дивиться на Константинополь про всяк випадок. Усвідомлює, що це йому може знадобитися, якщо Москва дуже притисне. Варфоломій — це якраз головний "суперник" Кирила у православному світі.

Янукович добре знається на церковних проблемах. Точно читав Біблію. Це не треба завжди прив'язувати до політики. Ну то й російські імператори теж були благочестиві, їздили на прощі, причащалися, але при цьому закручували гайки. І навіть знаходили собі радників, які казали, що це по-християнськи. Християнське благочестя та політика не завжди співмірні. От цього року уряд навіть недофінансував лікування дитячих онкологічних захворювань. Це вже моральна дилема самого Януковича. Як це все в ньому поєднується?

Зараз ви читаєте новину «Янукович добре знається на церковних проблемах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути