пʼятниця, 20 травня 2016 05:30

"Якщо не знизити тарифи – люди просто вимруть"

Автор: фото надане прес-службою Олега Ляшка
  Народні депутати від Радикальної партії блокують трибуну Верховної Ради з вимогою знизити ціну на газ
Народні депутати від Радикальної партії блокують трибуну Верховної Ради з вимогою знизити ціну на газ

Депутати з фракції Радикальної партії останні два тижні блокували трибуну з вимогою знизити ціну на газ для населення та притягнути до відповідальності високопосадовців за корупцію.

Мільйони українців ще не оговталися від попереднього підвищення тарифів на комуналку, як тут — новий удар. Першим же рішенням новообраний прем'єр Гройсман розпорядився збільшити тарифи майже вдвічі. І це в той час, коли з'ясувалося, що найвищі посадові особи держави впродовж двох років обкрадали країну на мільйони за допомогою корупційних схем.

Що таке ті загадкові "офшори", після скандалу з якими вся Європа стала на вуха і лише українська влада сором'язливо мовчить? Це корупційні схеми, за допомогою яких високопосадовці ховали свої статки, щоб не сплачувати податки до держбюджету. А несплачені податки — це неіндексовані пенсії і зарплати, це високі ціни на газ, це дорогі ліки, закриті школи й дитсадки, не відремонтовані дороги. Показово, що Антикорупційне бюро, на діяльність якого виділили півмільярда гривень, корупційними діями представників влади не зацікавилося.

Саме тому Радикальна партія два останні тижні блокувала трибуну парламенту і вимагала створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування офшорів президента Порошенка, міністра фінансів Данилюка, голови НБУ Гонтаревої, заступника секретаря РНБОУ Гладковського та інших. А також — зниження ціни на газ для населення, яку урядовці тишком-нишком підвищили, щоб змусити простих людей платити за свою корупцію.

Як відомо, уряд нібито знизив тариф на газ для населення з 7200 грн за тисячу "кубів" до 6880, але одночасно скасував пільгові 1200 "кубів" газу, які надавалися по ціні 3600 грн. Таким чином, більшість українців, які вкладалися у пільгову норму, сплачуватимуть удвічі більше.

Ляшко нагадав, що пільгові тарифи були здобутком Тарифного майдану, ініційованого ­Радикальною партією. Але новий уряд розпочав свою роботу з того, що вкрав це досягнення, яке заледве вдалося вибити протестуючим у старого уряду.

Утім, більше за підвищення тарифів радикалів обурила заява віце-прем'єра Павла Розенка про те, що селяни мають відмовитись від газу. У відповідь Ляшко запропонував відмовитися від недолугих міністрів.

"Баба з дідом у селі не знають, як корові хвоста підняти, щоб побачити ті альтернативні технології, про які розповідають розумники-міністри в Києві. Про яку відмову від газу може йтися, якщо люди свого часу останню копійку віддали, аби газифікувати власну хату. Держава ні тоді, ні зараз не допомагала. Печей, щоб дровами топити, в селах уже не знайдеш. Без газу — хоч у домовину лягай. Але "діти асфальту" з Кабміну цього не зрозуміють, користі з них — як з козла молока", — не втримався від гострих епітетів нардеп.

Ляшко з однопартійцями пообіцяли боротися за права простих людей до кінця і не припиняти блокування трибуни до повного виконання їхніх вимог.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо не знизити тарифи – люди просто вимруть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути