четвер, 30 квітня 2015 12:36

"Підручник 21 століття" навчає української мови за 20 уроків

З пожвавленням інтересу до української мови, з'являється все більше ресурсів для навчання та курсів для охочих її опанувати.

В контексті цього слушно пригадати ілюстрований посібник "Українська мова за 20 уроків". Таку книжку написав мовознавець Олександр Авраменко. Її в народі називають ґлянцевим підручником, - повідомляє Gazeta.ua.

 

Доцент Київського університету імені Грінченка Олександр Авраменко - автор шкільних підручників з української мови та літератури.

 

"Це, напевно, перший посібник в Україні, в якому ми навчаємо мови не на прикладі "Хіба ревуть воли, як ясла повні", а на прикладі Iphone 6, Lexus чи київських хмарочосів. Це сучасний словник, який написаний для людини 21-го століття", – передає слова мовознавця "Радіо Свобода".

Автор відомий тим, що понад 10 років веде радіопередачу "Загадки мови". Крім того, викладає українську мову політикам, телеведучим і зіркам шоу-бізнесу.

Саме уродженець Запоріжжя Авраменко щороку готує та начитує Всеукраїнський диктант національної єдності.

Зважаючи на його актуальну професійну діяльність, Олександр Авраменко - частий гість на телебаченні. "Українську мову за 20 уроків" обговорювали, зокрема в ранковому ефірі каналу "1+1". Розмові передує сюжет про молодих людей, які стали україномовними:

Автор вважає свою книгу корисною для російськомовних і, кажучи його словами, "суржикомовних".

Нагадаємо, в мережі Facebook розпочався збір коштів на підручник української мови для Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «"Підручник 21 століття" навчає української мови за 20 уроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути