понеділок, 31 грудня 2012 14:26

Фаріон подарувала Азарову книгу, а Балога вчить писати

"Ніякої в Україні боротьби за українську мову немає і бути не може, бо це наша державна мова, і нею просто потрібно користуватися завжди, а не заміняти мовою, що в Україну була насильницьке привнесена Російською імперією, а потім комуністичною владою, для чого вони всі ці роки знищували українську мову і її носіїв та проводили насильницьку русифікацію", - написав у своєму Фейсбуці Народний депутат Віктор Балога, відповідаючи коритувачу Твіттера на ім'я Mike Kim. В цьому ж дописі він пише: 
"Проблема із використанням апострофу (') і букви "ґ" в Інтернет та текстових редакторах дійсно існує, бо українізації постійно заважали російські розробники Windows Біла Гейтса

Але її можна вирішити, і дуже просто, якщо використовувати апостроф (') і (ґҐ) не напряму, а знаючи "комп'ютерні" хитрощі.

Натискаєте праву клавішу "Alt", і утримуючи її, наберіть на цифровій клавіатурі з правої сторони код 039, от Вам буде апостроф (') 

І споконвічно українську букву "ґ", проти якої так довго боролися росіяни, що окупували Україну, можна вставляти, якщо натиснути праву клавішу "Alt", та маленьку букву "ґ". А велику букву "Ґ", якщо натиснути додатково і одночасно "Shift".

Ну а для тих, в кого встановлений Windows7, вирішити це питання можна встановивши розширену клавіатуру - Панель управління - Часи, мова, регіон - Зміна розкладки клавіатури - Мови і клавіатури - Змінити клавіатуру - Україна - клавіатура - Додати - Додавання мови вводу - Українська розширена.

Так що використання української мови залежить лише від нашого особистого бажання :)

Шануймося, бо ми цього варті", - закінчив закарпатський політик і додав таку наочну ілюстрацію:

 
Хтось із читачів його фейсбук-сторінки відповів, що "Правильний апостроф Alt+0146 "'". Бо 039 - це такий "'"", інший у ході обговорення скинув відеопораду, як змінити мову ОС Windows 7 на українську. Про ці питання, які порушив донедавній борець за розвиток русинської говірки Віктор Балога, розділ Мова уже порушував.

Також під кінець року вирішила зменшити кількість невиконаних обіцянок Ірина Фаріон - і подарувала прем'єр-міністрові Миколі Азарову власну мовознавчу працю. Про це вона сповістила через свій профіль у цій же мережі:
 
"Як і обіцяла, відправила прем'єр-міністрові свою монографію "Мовна норма: знищення, пошук, віднова", що створена на основі писемного та усного мовлення політиків, чиновників та публічних осіб упродовж останніх п'ятьох років.

З Різдвом, Миколо Яновичу. Варто пам'ятати, що мудрим є зовсім не той, хто не робить помилок, а той, хто хоче і може їх виправляти. Всі ми semper tiro. Тож нехай нам щастить у пізнанні глибин мови як народу впродовж усіх дарованих літ".
Доказом своїх рядків політик долучила зображення. На ньому видно обкладинку книжки та квитанцію поштового переказу, адресованого "П. М. Азарову".
Зараз ви читаєте новину «Фаріон подарувала Азарову книгу, а Балога вчить писати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути