понеділок, 22 серпня 2011 05:15

"Женихи невисокі пішли зараз"

Автор: фото надане Валентиною Захарченко
  Дівчинка стелить доріжку із пелюсток троянд під час виїзної весільної церемонії в парку 50-річчя в Черкасах
Дівчинка стелить доріжку із пелюсток троянд під час виїзної весільної церемонії в парку 50-річчя в Черкасах

— На весілля хотіла собі коротке плаття, поскромніше, молодіжне, а не пишну "золушку". Ну і колір не однотонний.  У магазині такого не знайшла, то замовила пошити. Замість фати купила собі  вуальку, — каже черкаска 19-річна Мар'яна Волик. Вона вийшла заміж у січні.

Цього року весільна мода зазнала змін. Дедалі рідше купують білі сукні, частіше в магазинах запитують кремові та кольору шампанського.

— Популярні плаття у формі літери "А" та більш класичний варіант сукні у грецькому стилі. Модним хітом є шлейф. Правда, по асфальті та по парках із ним не дуже й походиш, але наречені не можуть відмовитися від такої краси. Ще однією новинкою є нижня спідниця, пошита із жорсткої сітки. Вона заміняє традиційні кільця, при цьому плаття тримає форму, — ділиться продавець одного із весільних салонів Черкас 24-річна Оксана Архипенко.

Взуття наречені купують на низьких підборах.

— Якісь женихи невисокі пішли зараз, — сміється Оксана. — А взагалі-то дівчата намагаються купувати взуття не для одного дня, а таке, щоб і потім можна було взути. А що? Купила білу сумку-клатч — і вперед.

Трендом цього літа є мереживна фата-"іспанка".

— Купують також різноманітні капелюшки та вуальки. Коштують вони так само, як і фата, — у межах 300 гривень, але виглядають оригінальніше, — говорить 23-річна Анасталія Шмітько з весільного бутику.

Зачіски наречені роблять якомога простіші.

— Хіт сезону — "холодна хвиля": не кучері, а хвильки, — розказує стиліст 30-річна Надія Кикоть. — Це було модно в 1950-1960-х. Волосся накручене недбало, так, наче спав, устав і пішов. Без пафосу. Якщо використовують прикраси, то це якісь маленькі камінчики.

У букетах відмовляються від троянд.

— Якщо раніше всі брали білі троянди, то зараз частіше замовляють кольорові. А взагалі набувають популярності букети із антуріумів, кал, гербер, ромашок та хризантем, — пояснює 34-річна Валентина Захарченко, директор черкаського піар-агентства "ОСА".

З-поміж автомобілів найпопулярніший лімузин.

— Він місткий і незвичний на вигляд. Коли "ауді" чи "мерсередесом" можна їздити щодня, то лімузин — це святково. Часто замовляють ретроавто. Правда, в Черкасах їх вибір невеликий — "чайка", "волга" і "побєда".

2011-го в місті почастішали виїзні церемонії.

— Їх стало більше відсотків на 30–50. Лідером серед місць є оглядовий майданчик у парку 50-річчя, потім ідуть "Берізки" в парку Перемоги і на третьому місці — Долина троянд, тому що там немає холодку, — продовжує Валентина Захарченко. — Виїзна церемонія коштує від 2 тисяч до 2500 гривень і триває годину, тоді як у центральному загсі одружують за 6–7 хвилин.

Третина черкаських молодят не влаштовують бенкетів.

— Роблять фуршет із фруктів, солодощів, можливо, якісь канапе. А собі обирають відпочинок: подорож, типу медовий місяць. Бенкет — це рудимент весілля, з яким однозначно треба щось робити, — вважає Валентина.

 

Фігурки з мастики можна їсти

— Весільні торти модно оздоблювати різноманітними солодкими прикрасами з мастики. Така новинка з'явилася у нас цього року, — розповідає Надія Алтуніна, 52 роки, головний технолог підприємства "Уманьхліб". — Більшість замовляють квіти, фігурки наречених, птахів. Часто просять зробити квіткову арку, а під аркою лебедів. Мастика добре тримає форму, і фігурки з неї можна їсти. Кольорова гама зазвичай однакова — торт із білим кремом та білими чи рожевими квітами. Дехто поєднує обидва кольори. Буває, що замовляють бежеві. Іноді торт хочуть із рожевою основою. Найоригінальніший цьогоріч замовляли байкери — у формі колеса, важив 100 кілограмів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Женихи невисокі пішли зараз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути