понеділок, 02 вересня 2013 07:45

У селах часто роблять тільки футбольне поле

У селі Межиріч Канівського району хочуть збудувати стадіон для місцевої футбольної команди. Землю виділила сільська рада. У Межирічі близько 900 жителів. Кажуть, що фінансуватимуть будівництво спонсори. Торік у селах області відкрили п'ять полів зі штучним покриттям для міні-футболу та 18 багатофункціональних спортмайданчиків.

— Чи виправдано будувати стадіони в селах, залежить від того, наскільки він буде задіяний, — розповідає 62-річний Юрій Мрачковський, голова обласної спортивної організації "Спартак". — От зробили стадіон у Білозір'ї Черкаського району. Зараз там грають три команди, він став центром дозвілля. Хочуть відкрити футбольну школу. У селі Паланка Уманського району на стадіоні проходять районні свята. А якщо там займатимуться два десятки дітей, то навіщо його будувати?

Як мають бути обладнані сільські стадіони?

— Треба розрізняти стадіон, спортивний майданчик, футбольне поле. У селах часто роблять тільки футбольне поле.

За чиї кошти повинні будувати?

— Держава не в змозі це забезпечити. У кожному селі є заможні люди, фермери, депутати, які могли б допомогти з фінансуванням. У Драбові депутат районної ради Григорій Плічко утримує волейбольний клуб, футбольну команду. У Золотоноші за сприяння мера Віталія Войцехівського теж грають у волейбол, зробили спортивний майданчик.

Зараз ви читаєте новину «У селах часто роблять тільки футбольне поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути