понеділок, 10 вересня 2012 07:30

Студентам не дали обіцяного житла

Студентів Черкаського державного технологічного університету не поселяють у гуртожиток.

— Мій син набрав 167 балів зі 172, — розповідає 42-річний Володимир Олексюк із Тального. — Після коледжу вступив на третій курс Черкаського державного технологічного університету. Сказали приїздити за тиждень до навчання, щоб поселятися. Син потоваришував із трьома хлопцями. Вирішили селитися разом.

У кінці серпня студенти дізналися, що кращі місця в гуртожитку дісталися іноземцям.

— Моєму сказали селитися в третьому гуртожитку аж на залізничному вокзалі, — розповідає Володимир. Попередньо змусили заплатити 3070 гривень. Із них 2 тисячі — річна плата за користування гуртожитком, тисяча — благодійні внески. Ще 70 гривень пішло на оплату швабр, тряпок і порошків. Хлопці отримали ордер на 402 кімнату. Коли ввечері пішли поселятися, то виявилося, що кімната зайнята. У ній живе прокурор. Хлопців попросили зачекати до п'ятниці 31 серпня, доки прокурор не вибереться. Кілька днів ночували хто-де — дітей підселяли в інші кімнати, інколи по п'ятеро в одну.

До п'ятниці прокурор не вибрався. Виявилося, що його взагалі немає в місті.

— Компетентні люди повідомили, що прокурор не виселиться ніколи, бо він стоїть на квартирній черзі. Як це взнали в деканаті, синові запропонували тимчасово піти на квартиру. Від такого нахабства я мало не зомлів — здерли 3 тисячі гривень, а тоді запропонували піти на квартиру, — розказує Володимир.

Заступник ректора із гуманітарної освіти Валентин Лазуренко скаржиться на наплив студентів із районних центрів.

— Лише на перший курс прийняли 198 студентів із районних центрів. Я такого не пам'ятаю. Усі чотири гуртожитки забиті вщерть. Але, дякувати Богові, усіх розмістили. Ніхто не лишився на вулиці. Хлопців із 402-ї кімнати перевели в другий гуртожиток. Прокурор не має права жити в гуртожитку, бо ректор йому не продовжив термін перебування. Зараз на телефонні дзвінки він не відповідає. Виселити його насильно не можемо, бо все-таки чоловік працює в обласній прокуратурі.

Як повідомила прес-секретар прокурора Черкаської області Вікторія Скорикова, їхній працівник уже виселився з гуртожитка, а студентів заселили у належну їм кімнату.

Зараз ви читаєте новину «Студентам не дали обіцяного житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути