понеділок, 12 серпня 2013 07:45

Мера Кам'янки звільнили повторно

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав звільнення мера Кам'янки Володимира Тірона за власним бажанням незаконним. Суд постановив, щоб міська рада звільнила його за корупцію, у іншому випадку — розпустить раду за невиконання рішення.

30 липня під час сесії депутати Кам'янської міськради зважили на той факт, що екс-мер "здійснив корупційні діяння", і проголосували за його звільнення повторно. Це рішення підтримало 19 депутатів із 36.

— 4 червня на позачерговій сесії Кам'янської міської ради розглядали заяву мера про складання повноважень за власним бажанням та рішення Соснівського районного суду Черкас про припинення повноважень міського голови у зв'язку із суміщенням підприємницької діяльності. Правоохоронці побачили в нашому мерові корупціонера, бо на його імені був зареєстрований касовий апарат. Депутати задовольнили бажання Тірона піти з посади, а рішення суду не взяли до уваги, — каже депутат Кам'янської міськради, екс-секретар 53-річна Віра Мушта.

23 липня обласний адмінсуд визнав рішення міськради про звільнення міського голови за власним бажанням незаконним і скасував його. Зобов'язав депутатів у 10-денний термін взяти до уваги рішення Соснівського суду Черкас. 30 липня на позачерговій сесії депутати під час голосування відмовилися зважити на рішення суду, але наприкінці засідання проголосували.

— Це означає звільнити Тірона за статтею про корупцію, — пояснює Віра Мушта. — Депутати погодилися  під загрозою розпуску міської ради.

59-річний Володимир Тірон каже, що жодних претензій не має ні до депутатів, ні до судів.

— Мені байдуже, хто там й за що голосує, який суд і кого визнає корупціонером. Я пішов із політики й повертатися чи навіть говорити про неї не маю жодного бажання.

Зараз ви читаєте новину «Мера Кам'янки звільнили повторно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути