понеділок, 17 вересня 2012 07:00

"У Черкасах утворився культурний центр"

Автор: фото: Інна Іщук
  Голова ради директорів Групи компаній ”Груп ДФ” Дмитро Фірташ (у центрі) та президент товариства ”Азот” Валентина Жуковська перерізають стрічку на відкритті оновленого палацу культури ”Дружба народів” у Черкасах
Голова ради директорів Групи компаній ”Груп ДФ” Дмитро Фірташ (у центрі) та президент товариства ”Азот” Валентина Жуковська перерізають стрічку на відкритті оновленого палацу культури ”Дружба народів” у Черкасах

О 16.00 біля Палацу культури "Дружба народів" збираються черкасці. На площі виступають місцеві вокальні колективи. По обидва боки площі встановили екрани для перегляду концерту.

— Ото коли розпався Радянський Союз, то й "Дружба" нікому не нужна стала, — говорить Євгенія Сашенко. Стоїть з чоловіком біля фонтана. — Приміщення було обшарпане, недоглянуте, а зараз — краса.

— У пресі писали, 48 мільйонів обійшлося все, хоча спочатку не передбачали, що будуть такі розтрати. Тепер у Черкасах утворився культурний центр, куди можна прийти, — розповідає її чоловік Євген.

На дитячому майданчику граються кілька десятків дітей. Батьки відпочивають на лавках.

— І для дітей, і для дорослих є де час провести, — каже Ніна Харько, 50 років.

Біля входу до палацу утворюють живий коридор. Чекають голову ради директорів Групи компаній "Ґруп ДФ" Дмитра Фірташа та президента товариства "Азот" Валентину Жуковську.

— Що ж вони так довго марширують від "Азоту", — каже 36-річна Катерина Лагода, розглядає площу. — Людей, як у Києві — не протовпитися. Не думала, що в нас на Черкащині можна щось так гарно зробити, так розумно оформити.

О 17.30 з авто виходять Дмитро Фірташ, Валентина Жуковська, голова правління товариства "Азот" Віталій Скляров та митрополит Черкаський і Канівський Сафроній.

— Глянь, і батюшку привезли. Таке зараз віяння нове: все треба освятити, щоб Бог помагав, — говорить Людмила Антонівна, 66 років.

Гостям чіпляють сині значки "Азот". Жуковська з Фірташем перерізають стрічку. Усі заходять до палацу. До них приєднується голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. Директор Галина Бурлака проводить екскурсію.

— Ну краса, ну супер, — говорить Тулуб.

Йдуть на перший поверх до танцювальних залів.

— Ви задоволені? — запитує Дмитро Фірташ у директора.

— У нас просто не вистачає слів вдячності. Це чудо, яке звершилося, — говорить вона.

Заходять до танцювального залу. Діти репетирують. Фірташ просить сфотографуватися з ними. Діти тричі повторюють "Спасибо!". Дмитро Васильович ніяковіє, зупиняє їх і дякує навзаєм.

Зараз ви читаєте новину « "У Черкасах утворився культурний центр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути