вівторок, 31 липня 2012 13:35

Пол Маккартні виступив на відкритті Олімпіади за один фунт

Пол Маккартні виступив на відкритті Олімпіади за один фунт
Така ж схема виплат буде дійсна і для церемонії закриття Фото: Reuters

Зірки британської музичної сцени, які зазвичай вимагають чималі суми за свої виступи, за участь в урочистій церемонії відкриття лондонської Олімпіади-2012 отримали гонорар всього один фунт стерлінгів, повідомляє вечірня газета британської столиці The Evening Standard.

Такі знамениті виконавці, як Пол Маккартні, Майк Олдфілд, Діззі Раскал, Емелі Санде і Френк Тернер погодилися виступити на видовищному шоу Денні Бойла безоплатно. Однак для укладення контракту з організаторами Ігор-2012 необхідно було позначити в документі номінальну вартість їхньої участі, яку визначили в розмірі одного фунта.

При цьому, як зазначили в оргкомітеті лондонської Олімпіади, професійні танцюристи і актори отримали винагороду, відповідну звичайному рівню оплати їхньої праці. Для численних волонтерів за їхню участь в організації та проведенні шоу гонорари взагалі не передбачалися.

Повідомляється, що така ж схема виплат буде дійсна і для церемонії закриття Ігор 12 серпня.

Однак не варто думати, що для "зірок" винагорода обмежилася згаданим фунтом. Як стало відомо сьогодні, продажі альбомів деяких виконавців, які виступали на відкритті Ігор, підскочили після шоу одразу в 8 разів. Зокрема, попит на пластинки британського мультиінструменталіста Майка Олдфілда збільшився на 757%. Мова йде про його дебютний концептуальний альбом "Тьюбулар Белза" (Tubular Bells) 1973 року, одна з головних тем якого прозвучала на церемонії 27 липня.

"Британській музиці була відведена значна роль у видовищній церемонії відкриття, яку подивилися десятки мільйонів людей у Великій Британії і велике число глядачів по всьому світу, тому ймовірним було те, що ми побачимо великий стрибок попиту на альбоми багатьох виконавців, які прозвучали тоді", - відзначив офіційний представник найбільшої в Сполученому королівстві компанії в сфері розваг HMV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Містер Бін, Бекхем на човні, Єлизавета ІІ на парашуті: у Лондоні відкрили Олімпійські Ігри

"У той час, як інтерес до таких музикантам, як Пол Маккартні і Девід Боуі, був очікуваним, я сумніваюся, що хтось уявляв собі, що ми будемо говорити про Майка Олдфілда, групу Underworld і Френка Тернера як про головних одержувачів вигоди після церемонії", - вказав він.

Зараз ви читаєте новину «Пол Маккартні виступив на відкритті Олімпіади за один фунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути