понеділок, 22 грудня 2014 12:06

Подружка "Гаррі Поттера" очолила рейтинг феміністок

Автор: Reuters
 

За результатами онлайн-опитування організації із захисту прав жінок Ms. Foundation for Women, яке проводило видання Cosmopolitan, знаменита актриса, зірка поттеріани Емма Вотсон очолила рейтинг зірок, які активні в підтримці фемінізму.

Нагадаємо, організація United Nations Women ще у вересні цього року зробила Вотсон своєї представницею, дівчина навіть виступала в штаб-квартирі ООН з доповіддю в рамках кампанії "He For She".

Актриса і раніше заявляла, що підтримує феміністичний рух і просить суспільство стерти негативні стереотипи по відношенню до нього.

"Фемінізм - це не нав'язування думок, поглядів або правил життя, навпаки, фемінізм дає свободу вибору", - вважає Емма.

На другому місці рейтингу знаменитих феміністок несподівано для всіх виявилася актриса-транссексуал Лаверна Кокс, яка також бореться за права трансгендерів. Треба сказати, що поява Лаверни в списку претенденток викликало шквал критики до організаторів опитування, багато феміністки вважають, що вона навпаки ратує за патріархальні засади, а в серпні цього року вона очолила кампанію з підтримки транссексуала Синтії Бласт, що зґвалтувала та вбила дівчинку-підлітка. Третє місце посіла журналістка Рейчел Меддоу, яка пропагує НЕ тільки феміністичні погляди, але і виступає на захист прав сексуальних меншин, представницею яких сама і є. Четверте місце зайняла співачка Бейонсе. Треба сказати, що її часто звинувачують у тому, що вона використовує термін "фемінізм" лише для свого піару, а насправді навіть не розуміє глибинної суті феміністичного руху. Крім Бейонсе в список потрапили Шер, Меріл Стріп, Мінді Каллінг, Тіна Фей і Емі Барнс.

Зараз ви читаєте новину «Подружка "Гаррі Поттера" очолила рейтинг феміністок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути