пʼятниця, 18 травня 2012 17:33

Спецтема: Євробачення-2012

"Можна тільки молитися, аби Гайтана гідно представила Україну" - Нагорний

"Можна тільки молитися, аби Гайтана гідно представила Україну" - Нагорний
Продюсер вважає, що Гайтані не вистачає піару Фото: kievglam.com

Тимофій Нагорний на "Євробаченні-2012" буде голосувати за представників Росії колектив "Бурановские бабушки". Про це продюсер розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

Півфінали пісенного конкурсу пройдуть 22-го і 24-го травня, а фінал - 26-го в Баку. Представниця України Гайтана виступить 24-го травня під номером сім. У вівторок співачок провела свою першу репетицію на сцені "Євробачення".

Чи сподобався Вам номер Гайтани?

- Нормально, креативненько. Є деякі інновації. Я думаю, це справить враження на європейців, але це не означає перемогу. Нинішнє "Євробачення" - одне з найбільш невдалих для України. Тому що політика Європи щодо України вкрай негативна. Думаю, це насамперед позначиться на учаснику. Тут не позаздриш команді Едуарда Кліма. Можна тільки молитися і тримати кулачки, щоб Гайтана була призером і гідно представила Україну на цьому конкурсі.

Чи є в номері співачки щось зайве?

- Нічого неординарного я не побачив. В умовах, коли Україну великі політики Європи намагаються бойкотувати і застосовують якісь санкції по відношенню до України, потрібно по повній працювати менеджерам (Гайтани, - ред), використовувати негативну ситуацію і принести для нашої держави позитивну. Я наприклад з волонтерами "Євро-2012" приїхали до німецького посольства і висловив невдоволення щодо політики Німеччини. Щоб вони не пікетували "Євро-2012": "Ви можете висловлювати якесь невдоволення політикам, але спортивний турнір з футболу не має ніякого відношення до ваших бойкотів". Я думаю, що Гайтана мала бути там в перших рядах і вона відразу стала б популярною в Європі. Всі б побачили, як конкурсант від України на "Євробаченні" захищає важливий спортивний турнір.

Номер може бути найбільш наворочений, найкрутіший, але якщо він не впливає на симпатії телеглядачів... Вони представили номер і я не побачив заголовки "Guardian" чи інших європейських видань, щоб вони сказали: "Вау, це круто, це супер!". Європа не помітила в ньому (номері, - ред.) нічого. Ніяких потрясінь у європейців не відбулося. Хороший номер, хороший артист. Журналісти оцінили - слава Богу. Журналісти можливо добре будуть висвітлювати цей номер. Але поки на європейських сайтах, на європейських виданнях слабо це висвітлюється. На європейського глядача не сильне враження справив цей номер.

Тобто Ви вважаєте, що Гайтані не вистачає піару?

- Саме так. Подивіться європейські сайти, європейські видання, абсолютно невідомий артист. Який би у неї не був наворочений, приємний номер, який би він не був креативний, інноваційний, сучасний, повірте мені, якщо людина не пізнавана, не популярна, то симпатії будуть у іншого артиста. Це дуже слабкий менеджмент і все. А Гайтана - досвідчена, талановита, красива артистка. Але на жаль, менеджмент в цих умовах працює дуже слабо. Я вважаю, що їм буде вкрай складно в цій ситуації претендувати на перше місце.

Зараз в інтернеті вже пишуть, що вона фаворит на думку журналістів. Дай Бог, щоб вона виграла, я буду за неї вболівати і переживати. Я не знаю, що менеджери придумали, щоб вона перемогла або пройшла у фінал. Може у них є якісь задумки, домашні завдання, про які ніхто не знає, якісь креативні рішення. Тоді будемо висловлювати своє захоплення, тоді будемо кланятися і говорити "респект і уважуха" команді Едуарда Кліма. В такому випадку вони дійсно правильну концепцію виробили, правильну стратегію, як підкорити європейців і зробити так, щоб у цих умовах завоювати для країни гідне, призове місце. Може бути ми чогось не знаємо. Поки що ми бачимо, що це погано впізнаваний артист.

За кого Ви будете голосувати на конкурсі?

- За "Бурановских бабушек" (представники Росії, - ред.). Я вважаю, що це найприкольніший, найбільш креативний, найбільш нестандартний підхід і оригінальне рішення з боку Росії. Я хочу, щоб ці бабусі жили довго і щасливо, довголіття їм і здоров'я, творчих успіхів. Я за них. Я вважаю, що це дуже оригінальне рішення: національний колорит, креатив, прикол, не стандарт - все присутнє. Крім того, вони правильно піаряться, вони дуже добре висвітлюються. Їхній менеджмент працює дуже професійно. Я запропонував Едуарду Кліму ще до початку відбіркового туру: "Якщо виграєте, я готовий безкоштовно допомагати". Для мене дуже важливо, щоб виграла Україна. Мені все одно, хто поїде представляти країну. І на жаль, їхня команда настільки впевнена, що вони не запросили мене в штаб. Значить вони впевнені в своїх силах. Залишається їм побажати удачі, здоров'я, творчих успіхів і перемоги на "Євробаченні".

На що треба робити ставку артисту, щоб виграти в цьому конкурсі?

- На просування, рекламу, піар і впізнаваність. Повірте, це найголовніше. Номер і пісня - це теж важливо, але не на стільки, щоб бути в призерах. Це важливо і чудово, коли артист добре виступив, поборов всі страхи і сумніви, був впевненим на сцені, має хороший номер. Але цього мало для того, щоб виграти. Важливо, щоб тебе полюбили європейці. А щоб полюбили, ти повинен бути впізнаваним, зрозумілим. Якщо Гайтана виграє, я перший скину їй смс-ку і привітаю цю команду і скажу: "Молодці! Значить у вас були припасені серйозні речі, щоб сподобатися європейцям".

Ви будете дивитися конкурс?

- Буду дивитися і голосувати за своїх "Бурановских бабушек". Буду забезпечувати їм перемогу в Україні, щоб за них голосували люди. Тому що у них реально найкращий і найбільш креативний підхід. Всіх своїх волонтерів агітую голосувати за "Бурановских бабушек". Я звичайно не можу голосувати за Гайтану, тому буду голосувати за Росію.

Зараз ви читаєте новину «"Можна тільки молитися, аби Гайтана гідно представила Україну" - Нагорний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути