пʼятниця, 23 січня 2015 19:08

Легендарні моделі погоджувались на відверті фотосесії заради слави
17

 Довіма  Гарне ім'я Довіма майбутня модель ще маленькою дівчинкою склала з перших складів свого зовсім аристократичного імені Дороті Вірджинія Маргарет Джуба. Так вона підписувала свої малюнки. 8 років їй довелося провести в ліжку через ревматизм, а в 18 її визнали здоровою, і вона пішла продавати льодяники і вчитися в художній школі. Одного разу модельний скаут зловив її біля ліфта - і Довіма почала зніматися для Glamour, Vogue, Harper's Bazaar та інших модних журналів. Весь світ був зачарований її загадковим поглядом, тонкою талією і дивовижною здатністю перевтілюватися - особливо її полюбив Крістіан Діор. Самим знаменитим знімком моделі стала фотографія «Довіма зі слонами», знята Річардом Аведоном. У 1959 році Довіма пішла з модельного бізнесу - рішення прийшло несподівано, під час зйомки для Harper's. Довіма сказала Річарду Аведону: «Це моя остання зйомка» - і, відпрацювавши, пішла.
Фото: bigpicture.ru
Доріан Лі  Доріан Лі завжди була розумною і серйозною дівчинкою - школу закінчила в 15 років, отримала диплом бакалавра з машинобудування, під час Другої світової брала участь у конструюванні літакових крил, потім стала копірайтером у рекламному агентстві ... У модельний бізнес вона прийшла в 27 років, маючи вже двох дітей. І першою ж її модельної роботою стала обкладинка Harper's Bazaar - для когось вершина кар'єри, а для неї тільки початок. Вона, незважаючи на свій невисокий зріст (всього 165 см), знімалася для всіх модних журналів, а в 35 років стала обличчям косметичної марки Revlon. У 1980 році Доріан опублікувала автобіографію «Дівчина, яка змогла все», а померла в 2008-му, переживши двох із своїх вже п'яти дітей.
Верушка  Верушка - ідеальний приклад жінки, яка придумала себе сама, справжня жива легенда. У цьому році вона випустила свою автобіографію, і цією книгою зачитуються не тільки модники, а й усі любителі хорошої літератури - її історії позаздрив би сам Сальвадор Далі, відомий містифікатор. Змінивши ім'я (успіху в модельному бізнесі під ім'ям Віра фон Лендорф домогтися у неї не вийшло, зате загадкова Верушка людей зачепила), придумавши собі легенду, вона відразу стала зіркою. Інопланетне обличчя, високий зріст (183 сантиметри!), Замкнутий характер - те, що раніше здавалося недоліками, Верушка зуміла перетворити у свої достоїнства, додавши неймовірну пластичність і харизму. Перед камерою Віра могла легко стати іншою людиною і не тільки - їй траплялося заради знімків перетворюватися на камінь, тварину, чоловіків-реперів і просто зливатися зі стінами, повністю мімікріруючи під навколишній світ.
Джин Шрімптон  До того як стати легендою «свинцюючого Лондона» і зустріти фотографа Девіда Бейлі, Джин Шрімптон майже не знімалася в журналах, тільки в рекламі - наприклад, рекламувала кукурудзу. Навіть ставши зіркою і прикрасивши своїм прекрасним обличчям обкладинки всіх головних модних журналів, Джин залишалася такою ж простою і чарівною - не любила вбиратися, сама в'язала собі светри і могла запросто з'явитися на перегонах без панчох, рукавичок і капелюшку, що на ті часи вважалося вчинком скандальним . А шанувальники любовно прозвали її - креветочкою через смішне прізвище icon
Наомі Сімс  Наомі Сімс називають першою чорношкірою супермоделлю - перші її спроби почати кар'єру моделі провалилися, тоді в світі расові забобони були ще дуже сильні. Модельні агентства та журнали відмовлялися співпрацювати з нею через колір її шкіри, але їй вдалося переконати фотографа Госту Петерсона зняти її на обкладинку модного додатку New York Times Magazine, і після цього наполегливу Наомі нарешті визнали. Вона з'являлася на обкладинках Cosmopolitan, Life та інших великих журналів, але в 1973 році розчарувалася в модельному бізнесі і пішла.

Кейт Мосс, Твіггі, Лінда Евангеліста сьогодні можуть дати фору багатьох початківцям манекенницям, сегодняшні легенди подіуму самі починали з відвертих фотосесій.

На ділі багато всесвітньо відомі моделі прославилися і стали справжніми легендами світу моди не тільки завдяки красивому обличчю, витонченій фігурі і дефілірованню в одязі від іменитих дизайнерів, а тим, що є всередині, - стрижнем і харизмою, які вели їх вірною дорогою на шляху до слави і визнання.

Їм і сьогодні платять великі гонорари за зйомки в рекламі або для обкладинці глянцю.

Зараз ви читаєте новину «Легендарні моделі погоджувались на відверті фотосесії заради слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути