середа, 19 грудня 2012 23:54

Кадиров запросив Депардьє в Чечню

Кадиров запросив Депардьє в Чечню

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив 19 грудня, що готовий прийняти на території республіки актора Жерара Депардьє, який переїхав до Бельгії і відмовився від французького громадянства, щоб уникнути сплати податку на розкіш у Франції. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як заявив глава Чечні, він не має наміру обговорювати рішення Депардьє: у актора, на його думку, напевно, є свої причини для такого вчинку. За словами Кадирова, Депардьє не виключає можливості отримання громадянства Росії. "Якщо керівництво країни прийме позитивне рішення і дасть йому російське громадянство, ми будемо раді створити йому гідні великого діяча культури умови в своїй республіці", - додав глава Чечні.

Також Кадиров зауважив, що особисто знайомий з французьким актором, любить фільми з його участю і вважає його "людиною з великої літери". "Будь-яка країна, на мій погляд, не роздумуючи, відкриє перед ним двері", - зауважив Кадиров.

Раніше, 18 грудня, французька газета Le Monde написала, що Депардьє може отримати російське громадянство. "Путін вже надіслав мені паспорт", - заявив, за даними газети, Депардьє. У відповідь на це прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив агентству Agence France-Presse, що ніяк не може прокоментувати заяву актора. "Очевидно, це жарт. Я нічого про це не чув", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, французький актор Жерар Депардьє на початку грудня переїхав до Бельгії, купивши там будинок. Крім того, стало відомо, що актор збирається отримати бельгійське громадянство. Причиною такого рішення став прийнятий у Франції в жовтні 2012 року законопроект, згідно з яким річний дохід, що перевищує 1,3 мільйона євро, оподатковується за ставкою 75 відсотків. Законопроект набуде чинності в 2013 році. Гонорар Депардьє за участь в одному фільмі, між тим, часто перевищує 2 тисячі євро.

Коментуючи повідомлення про переїзд Депардьє в Бельгію, прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро назвав вчинок актора "жалюгідним". Депардьє визнав заяву прем'єра образою і заявив, що відмовляється від французького громадянства. Він додавши, що завжди платив податки і не користувався у Франції ніякими соціальними пільгами. Актор також зауважив, що в 2012 році податкові відрахування склали 85 відсотків від його загальних доходів.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров запросив Депардьє в Чечню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути