пʼятниця, 28 жовтня 2022 08:45

Джулія Робертс святкує 55 років. Найкращі фільми з оскароносною акторкою
10

Голлівудська кінозірка Джулія Робертс 28 жовтня відзначає ювілей. Знаменитість, яка зіграла десятки цікавих і різнопланових ролей, народила трьох дітей, виборола три "Золоті глобуси" і один "Оскар" та отримує мільйонні гонорари, святкує сьогодні 55 років.

Gazeta.ua зібрала найцікавіші ролі зіркової іменинниці.

Робертс народилася в сім'ї акторів-аматорів. Першу роботу отримала в 13 років: тоді влаштувалася офіціанткою в піцерію в рідному місті Атланта. А при вступі до Гільдії акторів США їй довелося змінити ім'я Джулі на Джулія, оскільки серед колег вже була її повна тезка.

Вперше Робертс номінували на "Оскар", коли їй було 23 роки. І вона стала популярною не лише завдяки стрічці "Красуня". За роль у фільмі "Усмішка Мони Лізи" їй заплатили $25 млн. Вона стала першою акторкою в Голлівуді, хто отримав такий великий гонорар за одну роль.

Журнал People 12 разів визнавав її найкрасивішою жінкою світу. Але Робертс не в захваті від своєї зовнішності. За її словами, у неї "ноги коника, зуби коня і солома замість волосся". Та водночас вона – прихильниця природності: не робить пластичних операцій, майже не користується косметикою і одягається скромно.

Джулія заміжня за оператором Деніелом Модером з 2002 року. Разом вони вже понад 22 роки і виховують трьох дітей. 2004 року акторка народила близнюків після штучного запліднення – дівчинку Хезел Патрішу та хлопчика Фінеаса Волтера. А 2007-го з'явився на світ син Генрі Деніел.

Голлівудська кінозірка Джулія Робертс 28 жовтня відзначає 55 років
Фото: eastnews.ua
На фото позує з колегою Джорджем Клуні
Знаменитість грала десятки цікавих і різнопланових ролей, народила трьох дітей, виборола три "Золотих глобуса" і один "Оскар" та отримує мільйонні гонорари
Робертс стала популярною не лише завдяки стрічці "Красуня". На фото позує з колегою Річардом Гіром
При вступі до Гільдії акторів США їй довелося змінити ім'я Джулі на Джулія

Пропонуємо проглянути добірку яскравих ролей сьогоднішньої іменинниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джордж Клуні святкує 61-річчя: найвідоміші ролі зірки Голлівуду

Усмішка Мони Лізи, 2003

Кетрін Вотсон (Робертс) отримує посаду викладачки історії мистецтв в елітній жіночій школі, де переважають патріархальні погляди. Жінка йде наперекір консервативним переконанням керівництва. Вона вчить студенток бути самодостатніми та мужніми. Своїми уроками Кетрін намагається показати, що бути домогосподаркою – це не єдина перспектива жінки.

Близькість, 2004

Психологічна драма розповідає про заплутані романтичні стосунки між двома парами. Стрічка отримала два "Золоті глобуси" та позитивні відгуки кінокритиків.

"Їсти, молитися, кохати", 2010 рік

Героїня Робертс у цьому фільмі переживає розлучення з чоловіком і втрачає всі заощадження. Щоб знову стати щасливою і знайти сенс життя, вона вирушає у подорож, яка змінює її життя.

Ларі Краун, 2011

У фільмі розповідають зворушливу історію кохання викладачки (Робертс) та учня (Том Генкс). Вона доводить, що ніколи не пізно змінити своє життя.

Диво, 2017 рік

У центрі сюжету – життя хлопчика Авґуста Пуллмана. З одного боку, він також, як і його однолітки, любить ходити на дні народження, розважатися, обожнює "Зоряні війни", грається із собакою. Однак Авґуст ніколи не ходив у звичайну школу, з ним кожного дня займалася матір. Хлопчик переніс 27 операцій через рідкісну генетичну помилку – в нього немає обличчя. Згодом хлопчик вперше йде у звичайну школу.

Зірка серіалу "Друзі", американський актор Меттью Перрі, який зіграв Чендлера, розповів про свій роман із акторкою Джулією Робертс.

Він також зізнався, що стосунки були нетривалими, та розказав, чому вони розійшлися.

Роман двох акторів розпочався 1995 року, коли творці серіалу запросили Робертс на епізодичну роль. Та заявила, що погодиться лише, якщо її героїня взаємодіятиме з персонажем Меттью Перрі – Чендлером. Коли продюсери сказали про це актору, він надіслав Джулії чималий букет троянд із листівкою.

Зараз ви читаєте новину «Джулія Робертс святкує 55 років. Найкращі фільми з оскароносною акторкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути