четвер, 17 березня 2016 13:03

Дружина Джорджа Клуні підтримала біженців Сирії

Автор: kp.ru
 

Амаль Клуні розповіла, як її родина була змушена тікати до Європи, коли в Лівані тривала громадянська війна. Жінка поділилась спогадами під час зустрічі з сирійськими біженцями. Про це пише інформаційний портал "Знай".

Амаль та її чоловік Джордж Клуні зустрілися з сирійськими біженцями, які живуть у Берліні, щоб відзначити п'яту річницю сирійського конфлікту. Вони неодноразово закликали уряд західних країн діяти в умовах кризи. Зустрічалися з Ангелою Меркель у лютому, щоб підтримати її політику відкритих дверей щодо біженців.

Провідний адвокат з прав людини згадала, як її власна родина була змушена рятуватися від насильства, коли їй було три роки, покинувши свій будинок у Бейруті.

"Моя сім'я - з Лівану. Ми також втекли від війни і нам поталанило, що нас прийняли в європейській країні 1982 року. Через багато років моя сім'я почувається добре. Мій батько повернувся до Бейрута", - сказала Амаль.

"Я сподіваюся, що ви зможете повернутися до безпечної і вільної Сирії", - додала жінка.

Джордж також розповів, що його родина походить з Ірландії, та розкритикував США за те, що "змушує забувати, звідки люди".

"Я - ірландського походження і живу в Америці. Але 100 років тому, моя родина була біженцями. Дуже довгий час до ірландців в Америці ставилися жахливо, але згодом країна навчилася приймати всіх. Це те, якою є наша країна, країна іммігрантів", - сказав актор.

"Ми забуваємо, що це - люди, яким непросто залишили свою країну без будь-якої причини. Це - люди, які покинули домівки через страшну трагедію, - додав Клуні про сирійську кризу. - Мене шокує не стільки те, що це сталося, а скільки те, що це триває вже протягом п'яти років".

Зараз ви читаєте новину «Дружина Джорджа Клуні підтримала біженців Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути