вівторок, 25 жовтня 2011 17:06

Анджеліна Джолі купила землю у лідера червоних кхмерів

Анджеліна Джолі купила землю у лідера червоних кхмерів

Американська актриса Анджеліна Джолі придбала в Камбоджі землю у колишнього лідера червоних кхмерів, якого ООН обвинувачує у злочинах проти людства. Про це повідомляє 24 жовтня GlobalPost.

За словами колишнього співробітника Джолі Мунха Саратха, в 2002 році він за дорученням актриси придбав дві ділянки землі у Йім Тітха, більш відомого як Та Тітх ("дідусь Тітх"). Ціна угоди склала 25 тисяч доларів.

На підтвердження своїх слів Саратх показав підписані документи. Він стверджує, що розповідав Джолі про причетність Та Тітха до злочинів режиму Пола Пота, але це її не зупинило. Саратх розірвав ділові зв'язки з Джолі в 2006 році, посварившись з нею через зобов'язання за контрактами.

Кілька співрозмовників в камбоджійських органах влади підтвердили виданню факт угоди між Джолі і Та Тітхом, зазначивши, що колишній лідер червоних кхмерів на момент продажу землі гостро потребував грошей.

Газета The Daily Mail попросила представників актриси прокоментувати нинішню ситуацію, але ті не відповіли.

Анджеліна Джолі з початку 2000-х років займається в Камбоджі благодійністю. У 2002 році вона всиновила з камбоджійського дитячого будинку свого старшого сина Меддокса. У 2005 році на знак подяки влада країни надали актрисі громадянство.

ООН висунула Та Тітху звинувачення в 2009 році. За даними організації, в кінці 70-х він керував червоними кхмерами в районі, де було вбито майже 600 тисяч мирних жителів. Незважаючи на це, зазначає GlobalPost, Камбоджа не поспішає видавати злочинця міжнародному правосуддю.

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі купила землю у лідера червоних кхмерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути