вівторок, 11 жовтня 2016 05:15

На зиму купують засіб проти запотівання вікон

— Щойно починаються дощі, оброб­ляю вікна машини засобом проти запотівання. Тоді навіть під час дощу вікна сухі, — говорить киянин Віталій Корольов, 34 роки. Їздить на "Шкоді Фабії". Автомобілем користується щодня.

— Перед нанесенням засобу потрібно гарно вимити вікна зсередини, знежирити скло. А вже потім рівномірно розприскати аерозоль і розтерти його ганчіркою, — каже чоловік. — Ефект дають навіть найдешевші засоби за 25–40 гривень. Але ними не раджу користуватися. Вони токсичні. Спричиняють нудоту. Два роки ми з дружиною тому отруїлися такими. Тому зараз беру спреї відомих фірм, вартістю від 60 гривень.

Також на осінь варто купити силіконовий спрей та антидощову рідину, радять у магазині автозапчастин на бул. Перова в Києві.

— Тим, хто часто їздить, буде зручніше, якщо все скло ззовні покрите антидощовою рідиною. Вона відштовхує краплі на швидкості. На 60–70 кілометрах на годину двірники можна не вмикати, — каже продавець 37-річний Олександр Супрун. — Найефективніші засоби коштують понад 70 гривень за 200 мілілітрів. Вони повільніше змиваються, ніж дешевші. Силіконовий спрей корисний під час перших заморозків. Ним покривають усі гумові ущільнювачі дверей і щітки двірників. Завдяки силікону гума лишається еластичною. Вартість 0,5 літра силікону — від 50 гривень. Під час купівлі омивачів вікон варто дивитися на склад. Дешевші містять ізопропіловий спирт. Він шкідливий для очей і слизової оболонки. Омивачі з етиловим спиртом дорожчі — понад 20 гривень за літр. Однак не смердять і не шкідливі для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «На зиму купують засіб проти запотівання вікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути