
Населення України викине до 13% їжі, купленої на новорічний стіл, внаслідок її псування.
Про це свідчать дані щорічного дослідження харчових відходів, яке проводить агентство AgriSurvey.
Це еквівалентно сумі 956 млн грн.
"Оскільки псується в основному м'ясна і свіжа овочева продукція, то для порівняння, на звалище піде обсяг продовольства еквівалентний близько 1,4% валової продукції тваринництва або 2,5% усього обсягу ринку овочів закритого грунту", - відзначає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Анна Квіт.
За поточними ж цінами, 956 млн гривень дорівнюють вартості приблизно 5,8 тыс. тонн ковбаси "Московської" або 13 тисяч тонн твердого сиру. За майже мільярд гривень в Україні можна купити 33 млн пляшок шампанського або тисячі тонн червоної ікри.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в контексті планування споживання їжі.
Водночас, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН, щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
Коментарі
4