вівторок, 14 січня 2014 13:59

Вчені навчилися змінювати колір машини одним натисненням кнопки

Вчені навчилися змінювати колір машини одним натисненням кнопки
Фарби "хамелеон", здатні змінювати свій колір, вже давно не новина. Проте в нещодавно з'явилися фарба нового типу, яка отримала назву "парамагнітна".

Суть технології нової фарби полягає в тому, що вона може змінювати колір за кілька секунд за бажанням власника автомобіля. Перед фарбуванням кузова машини на неї стануть наносити спеціальний полімер, що містить частинки парамагнітного оксиду заліза. Покриття буде змінювати свій колір під впливом електричного струму. Достатньо буде натиснути всього лише одну кнопку на центральній консолі - і машина отримає абсолютно новий колір. Змінювати забарвлення кузова можна лише при працюючому двигуні, а якщо запалення вимкнене, то автомобіль автоматично стане білим.

До речі, ця технологія прийшла з авіації. Вона використовуються для захисту від відблисків одним натисненням кнопки у вікнах пасажирського літака. Подібну технологію використав Maybach для скляних дахів своїх лімузинів, яка могла бути як повністю прозорою, так і тонованою.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчилися змінювати колір машини одним натисненням кнопки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути