середа, 07 серпня 2013 12:18

Україна посідає майже останнє місце в світі за рівнем будівництва – експерт

Україна посідає майже останнє місце в світі за рівнем будівництва – експерт
За словами Ротова, це найнижча оцінка для України. Фото: Юлія РУДЕНКО

Згідно з попередніми даними Світового банку, за показником рівня будівельного ринку Україна посідає 183 місце зі 186-ти.

Про це на круглому столі розповів Олександр Ротов, віце-президент Конфедерації будівельників України, президент компанії "Герц".

"Світовий банк робить спеціальний рейтинг "Дуін бізнес" (щорічне дослідження підприємницької діяльності – Gazeta.ua), одним із показників якого є рівень будівельного ринку. І, за попередніми даними, Україна посіла 183 місце зі 186-ти. Хоч не знаємо, з якими експертами говорили співробітники банку, але це найнижча оцінка для України", - зазначив Ротов.

На його думку, ситуація не є критичною, адже рейтинг можна покращити, ознайомивши міжнародних спеціалістів із новими законодавчими ініціативами і роботою будівельних компаній у цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Темника кажуть, що дозволи на оформлення землі тепер видаватимуть за місяць

"Ми вже провели багато зустрічей з іноземними представниками, - говорить експерт. - В Україну приїжджали групи з Австралії, Вашингтона, Польщі й інших країн. Вони вивчали законодавчі нововведення, зокрема закон України "Про регулювання містобудівної діяльності".

За словами голови ради директорів КБУ, відбувається процес інтеграції будівельного ринку України, зокрема у Казахстан, Алжир і Північну Африку.

"У результаті роботи, Світовий банк виділив грант у розмірі мільйон доларів для пояснення і просування у містах та регіонах нових законів. Якщо це вдасться, тоді Україна посяде кардинально інше місце у рейтингу. І довіра до нашої країни для інвесторів буде значно вищою", - переконаний Ротов.

Зараз ви читаєте новину «Україна посідає майже останнє місце в світі за рівнем будівництва – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути