Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 17:05

У Темника кажуть, що дозволи на оформлення землі тепер видаватимуть за місяць

У Темника кажуть, що дозволи на оформлення землі тепер видаватимуть за місяць
Відтепер схема дозвільних процедур вміщується на форматі А4. Фото: Юлія РУДЕНКО

У зв'язку зі змінами будівельної нормативної бази, кількість дозволів, необхідних при оформленні земельної ділянки, значно скоротилася. Відтепер земельну ділянку оформляють за 21-60 днів.

Про це сьогодні на круглому столі в Києві розповів Ігор Соколов, директор Департаменту містобудування, архітектури та планування територій Мінрегіону, коментуючи дію Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

"Підсумком дозвільної системи є те, що залишилось усього 3 рівні, які необхідно пройти при оформленні земельної ділянки. Тепер схема дозвільних процедур вміщується на форматі А4, - говорить чиновник. – Статистика показує, що станом на 01.01.2012 року у дозвільній процедурі оформлення землі існувало 32 етапи і витрачалося 96 днів. На сьогодні ж – це 3-5 дозвільних процедур із тривалістю процесу 21-60 днів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу в Криму будують друге Межигір'я - ЗМІ

За словами Соколова, створення містобудівного кадастру стане для інвесторів "супроводжувальною інформацією про те, де, що і коли краще будувати".

"Важливо, щоб у всіх великих містах України були генеральні плани. Щоб питання забудови було прозорим і населення ознайомлене з усім, що відбувається на земельних ділянках", - зазначив експерт.

На його думку, невеликі міста також мають бути "спрогнозовані з точки зору їхнього розвитку".

"Усі органи місцевого управління повинні зрозуміти нові норми і їх використовувати. Крім того, населення теж має вести свою господарську діяльність, керуючись цими правилами", - додав Соколов.

Зараз ви читаєте новину «У Темника кажуть, що дозволи на оформлення землі тепер видаватимуть за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути