середа, 07 серпня 2013 16:44

"Тенденція на будівельному ринку не зміниться: багаті продовжуватимуть багатіти" - експерт
5

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Зміни у будівельній нормативній базі є позитивним явищем лише у перспективі. Наразі тенденція на будівельному ринку не зміниться: багаті продовжуватимуть багатіти.

Таку думку на круглому столі у Києві висловив Іван Салій, голова наглядової ради асоціації "Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів".

"У період кризи сильні стають сильнішими, багаті – багатшими. Хто залишився на будівельному ринку – мають зростання, але це не загальна тенденція по Україні, - говорить будівельник. - Може, закони хороші у перспективі, позитивні у плані приєднання до Європи. Але ми там будемо через 100 років, якщо взагалі будемо. А треба закони писати для "наших", у яких "пальці віялом". Але цього зробити не зможемо, бо вони ж і пишуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість дозволів на забудову цьогоріч зросла на 15%

За словами Салія, падіння будівництва в Україні за останні 6 місяців склало 19%.

"Галузь будівництва в Україні має 2% ВВП. Для порівняння, в Італії цей показник складає 10%, у Бразилії 12%. У Києві падіння досягло рівня 27% до обсягів будівництва країни. Більше половини регіонів нічого не будують. Не зрозуміло, чим займається Держархбудінспекція", - підкреслив експерт.

Він також додав: "Потужність галузі будівельних матеріалів використовується всього на 40%. Якби не експорт – половина підприємств узагалі б пропали".

Зараз ви читаєте новину «"Тенденція на будівельному ринку не зміниться: багаті продовжуватимуть багатіти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути