субота, 26 січня 2013 22:54

Розірвати контракт з "Газпромом" не допоможе навіть банкрутство "Нафтогазу" - експерт

Розірвати контракт з "Газпромом" не допоможе навіть банкрутство "Нафтогазу" - експерт
Фото: most-kharkov.info

Розподіл Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" не дасть змогу не виконувати газовий контракт з "Газпромом".

Таку думку висловив голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик у ефірі Українського радіо.

"Про таку можливість говорили керманичі нашого нафтогазового сектору. Юристи заявляли, що потенційно таке може бути. Але це "хорошая мина при плохой игре". "Нафтогаз" вже кілька років перебуває у переддефолтному стані. Якби держава не вносила в його статутний капітал кошти, він би вже давно упав. Навіть якщо "Нафтогаз" збанкрутує, то все одно є правонаступник. 100% власності "Нафтогазу" належать державі, тому держава відповідатиме за його зобов'язаннями. А яка компанія буде визначена державою відповідати за контракт - це вже інше питання", - сказав Боровик.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович під час інтерв'ю в Давосі заявив, що "Нафтогаз" розділять на кілька підприємств, на підставі яких створять акціонерні товариства.

В Європейському Союзі ще 2010 року заявили, що очікують від "Нафтогазу" розділення газотранспортного і виробничого бізнесів у зв'язку зі вступом України до Енергетичного співтовариства.

Зазначимо, як пише Financial Times, "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" рахунок на $7 млрд, бо купив минулого року менше газу, ніж передбачено чинним контрактом.

Зараз ви читаєте новину «Розірвати контракт з "Газпромом" не допоможе навіть банкрутство "Нафтогазу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути